En Sıcak Konular

Baykal'ı kibarca kovdu!

28 Eylül 2007 21:42 tsi
Baykal'ı kibarca kovdu!

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Baykal'ın CHP'yi iktidara taşıma konusunda kendisine verilen rolü yerine getiremediğini belirterek Baykal'a yeni bir teklifte bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip çıkmaya hazırlanan, CHP Samsun Milletvekili Prof Haluk Koç, geçen yasama döneminde hem en fazla oyu alarak hem de hep ilk turda Grup Başkanvekili seçilen bir isim oldu. Koç’un bu dönemde de yeni gelen milletvekillerinden de destek bulabileceği belirtiliyor. Koç’un, CHP’deki diğer muhalefet gruplarının aksine ağırlıklı olarak milletvekillerine dayanan bir aday olması durumunda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı zorlayabileceği yorumları yapılıyor. Koç’un, bu desteği vurgulamak amacıyla genel başkan adaylığını açıklayacağı basın toplantısını milletvekilleriyle birlikte yapması bekleniyor. 2005 yılındaki olağanüstü kurultaydan bu yana CHP içinde adı potansiyel genel başkan adayı

olarak geçen Koç, genelde CHP Milletvekillerinin desteğini alan bir isim oldu.
Koç, 2004 yılındaki Grup Başkanvekilliği için 160 milletvekilinin katıldığı seçimde 131 oy alarak seçilmişti. Koç daha sonraki seçimlerde de hep ilk turda yüksek oy alarak seçilen aday oldu.
CHP Milletvekillerinin bir bölümünün yenilenmesine rağmen, ilk kez bu dönem Meclise giren milletvekilleri arasında da Koç’un destek bulabileceği belirtiliyor.

- “BAYKAL ONURSAL BAŞKAN OLSUN”-

Yeni seçilen milletvekillerinden CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Haluk Koç’u desteklediğini söyledi. Atay, şu görüşleri dile getirdi:
“Haluk Koç’u destekliyorum. Deniz Bey, CHP’yi iktidara taşıma konusunda kendisine bugüne kadar verilen rolün gereğini yerine getiremedi. Deniz Beyin bunu görerek yatay geçiş yapması, partide onursal genel başkan olarak Haluk Beye destek vermesi daha doğru olur. Deniz Beye yakışan da budur. Kurultayda Deniz Bey kazanırsa, CHP’nin kazanacağı bir şey yok. Deniz Beye haksızlık belki ama gerçek bu. Bu görevler demokratik bir şekilde değişebilmeli, hele sosyal demokrat bir partide. Haluk Beyin CHP’ye heyecan katacağını, ivme kazandıracağını düşünüyorum.”

- “GENEL BAŞKAN BEKLENENİ HALA YAPMADI” -

Yeni seçilen CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, şu anda kesin bir kararı olmadığını ancak beklediği gelişmelerin olmaması durumunda Deniz Baykal dışında bir adayı destekleyebileceğini söyledi. Ağyüz, şunları söyledi:
“22 Temmuz seçimi CHP’de büyük sıkıntıya yol açtı. Örgütler demoralize. Genel Başkan’dan ve Genel Merkezden yapıcı yeni bir açılım bekleniyor. Ama bu açılım şu ana kadar olmadı. Bu,. yeni söylem, yeni kadrolaşma şeklinde olabilirdi. Ayağı yere basmayan Sarıgül muhalefetine olumlu bakmıyorum. Partinin kanayan bir yarası var. Kurultay bu açıdan çok önemli bir dönemeç. Yerel seçimlerde bu yarayı tedavi etmemiz gerekiyor. Genel Başkan’dan ve Genel Merkezden bu açılımı görmezsem,Sarıgül dışında ayağı yere basan bir başka hareketi destekleyebilirim.”


 



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,669 µs