En Sıcak Konular

Şehitler uğurlanıyor

8 Ağustos 2015 11:41 tsi
Şehitler uğurlanıyor Ağrı'da şehit edilen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç için Erzurum'da, Şırnak'ta şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça için ise Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit edilen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç için  Erzurum Hava Meydan Komutanlığındatören düzenlendi.

Yol keserek, araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada  şehit düşen Oruç'un (23) cenazesi, adli tıp kurumundanErzurum Hava Meydan Komutanlığına getirildi.

Komutanlıktaki törene, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik ve askeri erkan katıldı.

Şehidin cenazesi, askeri uçakla Adana'ya gönderildi.

Şehit Salih Hüseyin Parça memleketi Artvin'e uğurlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü yandaşlarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bayrak, vatan ve görev uğruna bitmiş olan her şeye başlangıç dediklerini, bunun yüce bir duygu olduğunu söyledi.

"Sırada, önde olmak için almışız koltuğumuza kellemizi ve biliriz ki; yalnız ve kimsesiz değiliz. Vardığımız o kutsal kucakta da yola çıktığımız yüce ocakta da" diyen Bayrak, şunları dile getirdi:

"Bu inanç ve kararlılıkla yoldayken de sondayken de kazançlı olduğumuzu biliyoruz. Üzülürüz ve acırız zavallı kahpelere. Yol değil yolunuz. İnsanlığın hiçbir değerinde ve tarihinde yok ve olmayacak değeriniz, esameniz. Buna yiğit felsefesi diyoruz."

Okunan duaların ardından şehit Parça'nın cenazesi, memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesine uğurlandı.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve kurum amirleri katıldı.

Polis memuru Parça, dün gece Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur ve Cudi mahallelerinde toplanarak izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale etmeye çalışan zırhlı polis aracına gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.

AA



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs