En Sıcak Konular

Clinton: "Erdoğan dünyanın en başarılı politikacısı"

28 Eylül 2007 21:36 tsi
Clinton: ABD eski başkanı Clinton, Başbakan'ı iltifata boğdu. ABD eski başkanı Bill Clinton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''dünyanın bugün belki de en başarılı politikacısı'' olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün New York'ta ''eğitim, enerji ve iklim değişikliği, küresel sağlık ve yoksullukla mücadele'' konularında çalışmalar yapan, Clinton Küresel Girişimi yıllık toplantıları çerçevesinde düzenlenen  ''Küresel Çok Etnikli Toplumun İnşası'' konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

ABD'nin eski başkanı ve vakfın başkanı Clinton, panelden önce düzenlenen açılış konuşmasında, Erdoğan'ın siyasi hayattaki başarısını överek AK Parti'nin Türkiye'de yapılan son genel seçimlerde büyük bir başarı kazanarak yeniden iktidara geldiğini belirtti.

''Başbakan Erdoğan, bugün belki de dünyanın en başarılı politikacısı'' diyen Clinton, Başbakan Erdoğan'ın hükümetinde Kürt asıllı siyasetçiler olduğunu söyledi ve AK Parti'nin genel seçimlerde doğu bölgelerinde diğer tüm partilerden daha başarılı olduğunu belirtti.

Clinton, Başbakan Erdoğan'ın hem İsrail, hem de İran'la iyi ilişkileri olan liderlerden biri olduğunu da vurguladı.

-MEDYA DEVİ MURDOCH ERDOĞAN'IN GÖRÜŞLERİNE ATIFTA BULUNDU-

Panele Başbakan Erdoğan'la birlikte katılan, ABD'de New York Post, Fox TV başta olmak üzere ABD ve dünyada pek çok basın ve medya kuruluşunun sahibi olan dünya medya devi Rupert Murdock da konuşmasında, kendisine sorulan sorulara yanıt verirken Başbakan Erdoğan'ın bazı sözlerine atıfta bulundu ve bu görüşlerin son derece doğru olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın terörizmin en önemli nedenlerden birinin yoksulluk olduğu tespitine katıldığını belirten Murdoch, ''Önce herkesin karnının doyması gerek'' diye konuştu.

Gazete ve tv kanallarının insanları değişik kültürler ve yaşam biçimleri hakkında bilgilendirmesi gereğine dikkat çeken Murdoch, başka ülkelerde sahibi olduğu medya organlarının o ülkede kullanılan dile saygı gösterdiklerini ve o dilde yayın yaptıklarını vurguladı.

-İRLANDA ESKİ CUMHURBAŞKANI, ERDOĞAN'IN GÜRCÜ KÖKENLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ-

Toplantıyı yöneten İrlanda eski cumhurbaşkanı Mary Robinson da, Başbakan Erdoğan'ı tanıtırken yaptığı kısa konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın partisinin ikinci kez iktidara geldiğini, Türkiye'nin AB'ye katılım aşamasında olduğunu belirtti ve ''Küresel Çok Etnikli Toplumun İnşası'' adlı panele ''kökenlerinde Gürcülük olan Başbakan Erdoğan'ın'' da katılmasının hoş bir tesadüf olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan ve Rupert Murdoch ile birlikte panele Doğu Timor Cumhurbaşkanı Jose Ramos Horta ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic de katıldı.

-TOPLANTIYA PEK ÇOK LİDER KATILIYOR-

New York Sheraton Otel'de 26-28 Eylül tarihlerinde düzenlenen Clinton Küresel Girişimi yıllık toplantısı, hükümet ve devlet başkanlarının yanı sıra iş dünyasından sivil toplum örgütlerinden ve akademik çevrelerden önemli isimleri bir araya getiriyor.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani de bugün ''Ekonomik Büyüme ve Adalet'' konulu toplantıya panelist olarak katıldı.



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs