En Sıcak Konular

Terör saldırılarının 32 günlük bilançosu

7 Ağustos 2015 19:41 tsi
"Çözüm Süreci"ni hedef alan eylemlerini sürdüren bölücü terör örgütü PKK, son dönemde bazı yatırımları durdurma ve halkın güvenli seyahat hakkını engelleme odaklı saldırılarda bulunuyor.

Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde "Çözüm Süreci"ni baltalayıcı eylemler yapan bölücü terör örgütü PKK, son günlerde vatandaşların güvenli seyahat hakkını engelleme ve bölge halkının refahtan daha fazla pay alabilmesi için yürütülen yatırımları sabote etmeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.
 
KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından başlattığı saldırıları sürdüren PKK, "Çözüm Süreci"nde devletin yaptığı reformlar, yatırımlar ve teşviklerle eğitim, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda büyük değişim ve gelişim yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu insanının huzurunu baltalayıcı eylemler yapıyor.
 
Sürecin sağlıklı ve güvenli işleyebilmesi adına silahlarını bırakıp sınır dışına çıkmak yerine saldırılarını artıran teröristler, asker ve polisleri hedef almanın yanı sıra bölge insanının emniyetli şekilde seyahat edebilmesini engellemeye çalışıyor, bazı yatırımları sabote ediyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 32 gündeki (7 Temmuz-7 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Muş'un Malazgirt ilçesi Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 23 güvenlik görevlisi (asker, polis ya da korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 101 kişi yaralandı.
 
Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verildi. Çatışmalarda 12 terörist öldürüldü, iki terörist yaralı ele geçirildi.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları da sürüyor. Bölgede 1 Ağustos'a kadar yapılan operasyonlarda, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla terörist etkisiz hale getirildi ve 400'ü aşkın terörist yaralandı. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
 
Çoğunluğu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana yaklaşık bin 600 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 314'ü tutuklandı.
 
Terör ve çıkar amaçlı suç örgütü üyesi hükümlü ve tutuklular
 
Türkiye'deki cezaevlerinde, 3 Ağustos itibarıyla terör ve çıkar amaçlı suç örgütlerine mensup 6 bin 121 hükümlü ve tutuklu bulunuyor.
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumları da kapsayan verilere göre, PKK'lı 3 bin 788 hükümlü ve 783 tutuklu, KCK'lı 195 hükümlü ve 58 tutuklu, DHKP-C'li 213 hükümlü ve 58 tutuklu, MLKP'li 37 hükümlü ve 7 tutuklu, TKP/ML-TİKKO'lu 102 hükümlü ve bir tutuklu, diğer sol örgütlere üye 143 hükümlü ve 55 tutuklu, ceza ve infaz kurumlarında tutuluyor.
 
Hizbullah üyesi 295 hükümlü ve 6 tutuklu, El Kaide'den 53 hükümlü ve 19 tutuklu, Hizb-üt Tahrir'li 8 hükümlü, DAEŞ'li 5 hükümlü ve 62 tutuklu, diğer sağ örgütlere üye 97 hükümlü ve 136 tutuklu da cezaevlerinde bulunuyor.
 
Son 24 saatte yaşananlar
 
Hakkari-Çukurca karayolunun 13. kilometresindeki Ore Çeşmesi mevkisinde, dün akşam, karayoluna düzeneği kurulmaya çalışılan patlayıcı infilak etti. Patlama sırasında, terörist ya da teröristlerin cesetlerinin parçalanması nedeniyle kaç kişinin olaya karıştığı henüz tespit edilemedi.
 
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, dün akşam saatlerinde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri dolduran polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada can kaybı yaşanmadı.
 
Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
Van'da dün gece, Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı.
 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde, dün gece, bölücü terör örgütü mensuplarınca Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırılarda can kaybı ve yaralanan olmadı. Karanlıktan yararlanarak izini kaybettiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale eden polis ekiplerine roketli saldırı düzenlendi, 2 polis memuru yaralandı.
 
Siirt'te terör örgütü mensuplarınca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Siirt Havaalanı Müdürlüğüne bağlı Gökçebağ beldesindeki Vor istasyonuna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Can kaybı ve yaralananın olmadığı saldırıda, istasyon kullanılamaz hale geldi.
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde bugün, bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, biri ağır 2 polis memuru ile 5 kişi yaralandı.
 
Hakkari-Çukurca karayoluna terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcı, yol kontrolü ve mayın arama faaliyeti sırasında infilak etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Geçidi'nde yol keserek 5 tırı ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Ağrı Valiliğinden, çatışmada bir uzman çavuşun şehit olduğu, İran uyruklu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Teröristlerce açılan ateşte İran uyruklu 3 kişi de yaralandı.
 
Batman'da terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
 
Başkentte jandarmanın terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 3 ilçede düzenlediği operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı.
 
Muş'ta, teröristlerce demiryoluna döşenen mayın, Tatvan-Elazığ seferini yapan yük treninin Muş'tan geçişi sırasında patladı, 6 vagon zarar gördü.
 
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet yürüten gruba yol kapatma eylemi gerçekleştirdikleri sırada güvenlik güçlerince müdahalede bulunuldu, 7 kişi gözaltına alındı.

aa


Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs