En Sıcak Konular

İki ülke arasında işbirliği geliştirilecek

7 Ağustos 2015 18:46 tsi
İki ülke arasında işbirliği geliştirilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere Türkiye'de bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile bir araya geldi.
 
Erdoğan ve Berdimuhamedov, Tarabya Köşkü'nde yaklaşık 1,5 saat süren çalışma yemeğinde görüştü. Görüşmede ekonomi, enerji ve kültür konuları başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alındı.
 
İkili görüşmenin ardından, Erdoğan ve Berdimuhamedov yaklaşık 1 saat süren heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin gündeminde yer alan konuların ele alındığı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan ve Berdimuhammedov, gerek baş başa gerekse heyetler arası görüşme sırasında, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.
 
Erdoğan, Türkmenistan'da iş yapan Türk şirketlerine gösterilen yakın ilgiden ve duyulan güvenden dolayı teşekkürlerini iletirken, Berdimuhammedov da 84. Uluslararası İzmir Fuarı'nda partner ülke olarak katılma kararlarını teyit etti.
 
İki lider, enerji sektörünün iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir boyutunu teşkil ettiğine dikkati çekti.
 
Görüşmede, kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda görüş teatisinde bulunulurken, bu çerçevede Sultan Sencer'in kabrinin restore edilmesinden memnuniyet duyulan memnuniyetin yanı sıra Sultan Alparslan'ın kabrinin bulunmasına yönelik çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasının arzulandığı da dile getirildi.

aa


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,589 µs