En Sıcak Konular

Fetih Ordusu, Suriye'de ilerleyişine devam ediyor

7 Ağustos 2015 13:45 tsi
Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gab bölgesinin girişinde 6 köyün denetimini ele geçirdi.

Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gab bölgesinin girişinde stratejik önemi olan 6 köyün denetimini ele geçirdi.
 
Fetih Ordusu saha komutanlarından Yüzbaşı Yusuf el-Diğem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin Hama'nın kuzeybatı kırsalında yer alan Gab bölgesinde stratejik önemdeki Karkur, Muşeyek, Ziyare, Foro, Bahsa ve Safsata köylerinin kontrolünü rejim güçlerinin elinden aldığını söyledi.
 
Karkur köyünün Hama'nın Gab bölgesi ile Lazkiye kırsalına açılan kapı olduğunu ifade eden Diğem, muhaliflerin Curin beldesi yakınındaki Curin askeri kışlasına doğru ilerlediğini belirtti. Diğem "Allah'a şükür hedefimize adım adım ilerliyoruz. Amacımız rejimin düşmesi, ülkenin bölünmesini değil" diye konuştu.
 
Suriye ordusuna bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin Karkur köyü ve çevresinde ele geçirilen yerlerle muhaliflerin bulunduğu bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" saldırılar düzenlediği, taraflar arasında çıkan şiddetli çatışmalarda da çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.
 
Geçen ay Zeyzun elektrik santrali, Freyke köyü ve Lazkiye, Hama ve Halep'i bağlayan otobanın denetimini ele geçiren Fetih Ordusu, Sehl Gab bölgesindeki diğer muhalif birliklerle birleşerek Lazkiye ve Hama'ya doğru ilerlemek istiyor.
 
Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak) ve Nusra Cephesi gibi grupların Fetih Ordusu (Ceyş'ul Feth) adı altında birleşerek nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

aa


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs