En Sıcak Konular

Zergele kampı saklanma ve geçiş alanı

7 Ağustos 2015 12:09 tsi
Zergele kampı saklanma ve geçiş alanı
TSK'nın Irak'ın kuzeyinde vurduğu Zergele kampının, teröristlerce saklanma ve geçiş alanı olarak kullanıldığı, geçmişte, kaçırılan kamu görevlilerinin de burada alıkonulduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde vurduğu Zergele kampının, teröristlerce saklanma ve geçiş alanı olarak kullanıldığı, geçmişte, kaçırılan kamu görevlilerinin de burada alıkonulduğu öğrenildi.
 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen haftalarda Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekatı kapsamında bir köyün vurulduğu, ölen ve yaralanan sivillerin olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.
 
Söz konusu hedefin "Zergele kampı" adı verilen ve teröristlerce kullanılan barınma alanı olduğunu belirten yetkililer, kampta sivillerin öldürüldüğüne yönelik fotoğrafların ise gerçek dışı olduğunu vurguluyor.
 
Zergele kampı, teröristlerce hem saklanma hem de geçiş alanı olarak kullanılıyor. Geçmişte, kaçırılan kamu görevlileri bu kampta alıkonulurken bölücü terör örgütüne yeni katılan genç kızlar da buraya getiriliyor. Yetkililer, kızların kamptaki terör örgütü yöneticileriyle cinsel ilişkiye zorlandığını belirtiyor.
 
Kampın bulunduğu derin vadinin kuzey bölümünde bir köy yer alırken, vadinin diğer ucundaki kamp alanı coğrafi şartlar nedeniyle fark edilemiyor. TSK, operasyon kapsamındaki hedeflerin belirlenmesinde çok hassas davrandı. Bölgeden elde edilen kesin bilgilerin ardından hedefler ateş altına aldı. Vadideki köyde de teröristlerin bulunduğu bilgisine rağmen Türk jetleri, herhangi bir sivilin hayatını kaybetmemesi için köye tek bir atış bile yapmadı.
 
Teröristin ifadesi
 
Vurulan hedefler arasındaki Zergele kampında sivillerin bulunma ihtimali bulunmuyor. Çünkü teröristler, kamplara sivillerin yaklaşmalarına izin vermiyor. Kampta sadece terör örgütü PKK değil İran'da faaliyet gösteren PJAK üyeleri de bulunuyordu. Daha önceki operasyonlarda hedefler arasında yer almayan Zergele kampının vurulmasının teröristlerde büyük şaşkınlık yarattığı da belirtiliyor.
 
Güvenlik kaynakları, PKK'nın operasyonlarda sivillerin vurulduğu izlenimi verilmesi yönünde yayınlar yapılması için örgüt yayın organlarına talimat verildiğini de kaydediyor.
 
Bu arada, 2013 yılında yakalanan "Kemal" kod adlı bir teröristin ifadesinde ise söz konusu kampa yönelik, "Kandil alanının batı cephesinde bulunuyor. Burada savaşçı birlikler var. Kandil alanının savunmasında kullanılıyor" dediği belirtiliyor.

aa


Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,202 µs