En Sıcak Konular

Fatih Ürek'ten DADAŞ olur mu?

28 Eylül 2007 20:20 tsi
"En ünlü Erzurumlu kim?" anketinde Ürek'in yer alması, Dadaşları çileden çıkardı.

Erzurum’da bir kamu kuruluşunda görevli memurun internet sitesinde hazırladığı "En ünlü Erzurumlu kim?" anketi, ortalığı karıştırdı. Sitede ’Hoca Efendi’olarak tanınan Fethullah Gülen’in yanında Fatih Ürek’in de yer alması Erzurumluları kızdırdı. Aşırı tepkiler üzerine Ürek’in fotoğrafının çıkarılarak özgeçmişi kısa tutuldu.

Ürek'e gelen öfke mesajları

“Listede Fatih Ürek adını da görmek beni hayrete düşürdü. Fatih Ürek ismini aldığınız anketinize cevap veren bu 2 kişinin Fatih Ürek tarzında kişiler olup olmadıklarını merak etmekteyim.”

“Ulan yazıklar olsun, İbrahim Erkal oylamada 5’inci sırada. Ulan iyilik bilmez Erzurum nankörleri...”

“Abi bu sayfaya yakıştıramadığım şahsiyet var. Sizce o kadar değerli insanların arasında Fatih Ürek gibi birinin ne işi var?”

“Kanaat önderleriyle sarhoş sanatçılar ve cinsiyeti belirsiz kişileri birlikte anmanızı yadırgadığımı söylemek istedim. Fatih Ürek’in o sayfada yeri olmamalı.”

Erzurum doğumlu ama...

* Fatih Ürek: Pastırma taciri Şerafettin Bey’in 4 çocuğunun sonuncusu olarak Erzurum’da doğdu. Ailesi, babasının işlerinin bozulması yüzünden Bursa’ya göç etti. Ürek bir süre Taylan Gazinosu’nda çalıştıktan sonra İstanbul’a yerleşti.

Sitede yer alan ünlü dadaşlar

* Fethullah Gülen: 27 Nisan 1941’de Erzurum’un Pasinler İlçesi’ne bağlı Korucuk Köyü’nde dünyaya geldi. Erzurum’da Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi ve onun çağdaşlarından ders aldı. Başta Edirne, İzmir olmak üzere birçok şehirde imamlık ve hatiplik yaptı. Halen ABD’de yaşıyor.

* Cemal Gürsel: (1895- 1966) Türkiye’nin 4’üncü Cumhurbaşkanı olan Cemal Gürsel Erzurum’da doğdu. 27 Mayıs 1960 harekatının lideri oldu. Yeniden demokratik düzene dönülmesinde ve 1961 Anayasası’nın hazırlanmasında önemli bir rol oynadı.

* Adnan Polat: 1953 yılında Erzurum’da doğdu. Halen, Polat Holding Başkan Vekilliğini ve Galatasaray Futbol Şubesi Sorumluluğu görevlerini yürütüyor.

* Deniz Gezmiş: (1947- 1972) Ankara’da doğan Deniz Gezmiş’in çocukluğu Erzurum’da geçti. Gençlik eylemlerine katıldı. 6 Mayıs 1972 yılında arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la beraber Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi kararıyla idam edildi.

 


 



Bu haber 7,645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs