En Sıcak Konular

Brüksel’de karalama ittifakı

7 Ağustos 2015 09:26 tsi
Brüksel’de karalama ittifakı HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Brüksel’de bir araya geldiği KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ile yaptığı görüşmenin içeriği ortaya çıktı.

Batı’dan Türkiye’nin, PKK’ya yönelik operasyonlarına destek gelmesi ve Kandil’e büyük zayiat verdirilmesi üzerine sıkışan KCK, çatışmanın sorumluluğunu Türkiye’ye yükleme propagandası yaparak, HDP üzerinden ‘barışçı’ görüntü vermeyi planlıyor. Aydar ve Kartal’ın yaptıkları iki ayrı açıklama bu değerlendirmeyi doğruluyor.

PKK’lılar barış elçisi kesildi!

KCK’lı Aydar, Amerika’nın Sesi radyosunun Kürtçe bölümüne verdiği demeçte, çözüm sürecine ve 28 Şubat mutabakatına bağlı olduklarını ancak “devletin saldırdığını ve kendilerini savunduklarını” iddia ederek, ‘uluslararası güçleri’ yardıma çağırarak, “ABD, Türkiye ile bizleri masa etrafında yan yana getirmelidir” dedi.

PKK, tehditler savurarak hain saldırılarına devam ederken bir başka garip açıklama da, Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal’dan geldi. Kartal, twitter’dan, “PKK savaştan yana hiçbir zaman olmamıştır” iddiasında bulundu.

 Bu açıklamaların, Demirtaş’la Brüksel’de yapılan görüşmelerin çerçevesini yansıttığı, HDP’nin de bu yönde politikalar izleyeceği belirtiliyor. Öte yandan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, “hukuk dışı, keyfi ve yargısız infaz” olduğunu iddia ettikleri bazı olaylar hakkında Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörlüğü’nden inceleme talebinde bulunması dikkat çekti.

Star

Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,774 µs