En Sıcak Konular

Erken seçim partilerin gündeminde

7 Ağustos 2015 09:21 tsi
Erken seçim partilerin gündeminde
Koalisyon hükümetinin kurulmasına yönelik AK Parti ile CHP arasında görüşmeler devam ederken, siyasi partiler erken seçim olasılığını gündemlerine alarak hazırlıklara başladı.

7 Haziran’daki seçimlerin ardından sürekli erken seçime gidilmesinin uygun olacağını ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmalarını da erkenden başlattı.

İl istişare toplantılarını adıyla teşkilatları dolaşan Bahçeli, teşkilatlardan erken seçime hazırlık yapılmalarını istedi. Öte yandan, MHP’nin hemen hemen aynı adaylarla seçime gitmesi bekleniyor.

CHP ön seçim yapmayabilir

 CHP’de ise ön seçim mi, merkez yoklaması mı yapılacağı konusu netleşmedi. Ancak kısa sürede ön seçim yapılması mümkün olmadığından merkez yoklaması yapılması bekleniyor. Partinin bir tüzük kongresi toplayabileceği ifade ediliyor.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce, kasım ayında erken seçim olursa CHP’nin tüzük gereği adayları belirlerken ön seçime gideceğini açıklamıştı.

AK Parti’de 3 dönem kuralı

AK Parti’de ise erken seçime gidilmesi halinde üç dönem kuralının nasıl işleyeceği konusu netleştirilecek. Erken seçimin tekrar seçim olarak algılanması halinde listelerde değişiklikler söz konusu olabilecek. Ancak bu kısa dönemin de bir dönem olarak kabul edilmesi halinde iki dönem milletvekilliği yapanlar üç dönem kuralına takılacak. Daha önceki seçime giremeyen çoğunluğunu partinin kurucularının oluşturduğu üç döneme takılan isimler bu kez aday olabilecekler. Ak Parti’nin de bu konuları netleştirmek için bir kongre toplayabileceği ifade ediliyor.

 Erken  seçim konusunda teşkilatını harekete geçiren HDP’de ise listelerde büyük oranda değişiklik olması beklenmiyor. HDP’de yine kadın oranının yüksek olacağı belirtiliyor.

Star


Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,478 µs