En Sıcak Konular

Erdoğan’a selam vereni dinlediler

7 Ağustos 2015 09:17 tsi
Erdoğan’a selam vereni dinlediler Uydurma soruşturmalar açan Paralel Yapı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemek için kumpas kurarak, sahte isimler üzerinden telefon konuşmalarını dinlediğine dair iddianame kabul edildi.

7 Şubat darbe girişimi, ardından 17-25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız olan Paralel Devlet Yapılanması, (PDY), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemek için her yola başvurduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun Paralel Devlet Yapılanması (PDY-FETÖ) hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Serkan Beyoğlu hazırladığı ve Antalya Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, PDY mensup 12 polis şüpheli, AK Parti İl Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı’nın da aralarında bulunduğu 60 kişi ise müşteki olarak yer alıyor. Zanlılar, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Suç Uydurma, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmekle” suçlanıyor.

Sürekli dinlediler

 Paralel Yapı tarafından hukuksuzla dinlenen müştekilerin hiç bir terör veya organize suç örgütleriyle bağlantıları bulunamadığının vurgulandığı iddianamede, “soruşturmaya konu usulsüz dinlemelerin, belirli bir amacı gerçekleştirmeye yönelik sistemli, planlı, süreklilik halinde, organize şekilde yapıldığı, usulsüzlüklerin olduğu dönemde Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü içerisinde meslek hiyerarşisi dışında farklı bir yapılanma olduğu, bu yapılanmanın devletin tüm imkan ve olanaklarını belirtilen suçları işlemeye elverişli araç ve gereçlerle amaçları doğrultusunda kullandıkları” belirtildi.

İddianamede, dinlemelerin zamanlamasına dikkat çekilerek müştekilerden Mustafa Köse’nin Antalya AK Parti İl Başkanı olarak görev yaptığı, Neziha Tezcan’ın da Antalya AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı yaptığı dönemde dinlendiği kaydedildi.

Ablukaya almışlar

 Paralel Yapı’nın, Antalya’da yüzlerce bürokrat, asker, polis ve siyasetçiyi dinlediğine dair tüm ayrıntılar da iddianamede yer aldı. Antalya İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkan Vekili Filiz Atay da, yasa dışı olarak dinlenen mağdurlardan. Bulunduğu konum itibariyle Antalya il ve ilçelerinde devlet adına yaptırılan kamu kurum ve kuruluş binalarının yapımında kullanılan parasal harcamalarda yetkili kişi olduğunu savcıya anlatan Atay, örgütün kendisini görevden aldırarak, yerine kendi adamlarını yerleştirmek için dinlediğini düşündüğünü belirtti.

Binbaşıyı kasiyer diye dinlediler

İddianamede, usulsüz olarak telefonları dinlenen mağdurların farklı meslek gruplarına mensup gibi gösterildiği ve isimlerinin de evraklarda gizlendiği bilgisi de yer aldı. Antalya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü Oğuz Kahraman manifaturacı, AK Parti Kadın Kolları eski Başkanı Av. Neziha Tezcan otel çalışanı, Astsubay Yılmaz Kafa Şoför, Binbaşı Ebru Özbay  kasiyer, Yarbay Metin Alkya pazarlamacı, Teğmen Ayhan Gedük seracı, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Zeynel Abidin Kaya, muhasebe çalışanı, Emniyet Amiri Alper Çalışkan taksici, polis Memurları Özgür Çelik seracı, Hüseyin Köyvar büfeci, Abdullah Kurt su tesisatçısı, denilerek dinlemeye alındı.

Star



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs