En Sıcak Konular

Vatandaştan teröre lanet operasyona destek

7 Ağustos 2015 08:39 tsi
Vatandaştan teröre lanet operasyona destek PKK’nın son dönemdeki saldırılarıyla Çözüm Süreci’ni sekteye uğratmasına tepki gösteren vatandaşlar, güvenlik güçlerinin operasyonlarına destek veriyor.

Diyarbakırlı Yusuf Ateş, çatışma ortamında ‘çapulcuların’ ve ‘provokatörlerin’ iş başına geçtiğini belirtti. Esnaf Aziz Çelik ise kalıcı barışı arzu ettiklerini dile getirerek, “kavganın, gürültünün, çatışmanın kimseye faydası olmaz” dedi. Şehit cenazelerinin, vicdan ve merhamet sahibi herkesi üzdüğünü belirten Çelik, insan canı üzerinden pazarlık yapılmayacağına vurgulayarak, sivil toplum örgütlerinin PKK’ya yaptığı silah bırakma çağrısına kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Devlet gerekeni yapmalı

Batmanlı iş adamı Ziver Hamidoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. İster PKK, ister DAEŞ olsun, devlet gereken karşılığı vermeli ve gereğini yapmalıdır” dedi. Mardin’deki vatandaşlardan Mehmet Salınlı’da, terörün gerçek yüzünün herkes tarafından görüldüğünü belirterek “Her türlü kalleşliği yapabilen bir örgütün artık bitmesini istiyoruz. Devletin bu yönde operasyonlarını önemsiyoruz. Bölge halkı olarak artık acı, gözyaşı ve şehit vermek istemiyoruz” dedi. Gökçedal’da çiftçilik yapan Ali Çavuşoğlu da, örgütün artan terör saldırılarına karşı güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Operasyonlar sürdürülmeli

Şanlıurfa’da esnaflık yapan Abdülkadir Bülbül ise “Operasyonlar devam etmeli, memleket temize çıkmalı” dedi. Serkan Tut da terör olayları sonrası başlayan operasyonlara destek vererek, “2 ay önce askerden geldim, bugün çağırsalar yeniden giderim. Bu vatan için canımı vermeye hazırım. Operasyonlar devam etmeli, devam etmezse Türkiye elden gider” ifadesini kullandı.

KÜRTLERDEN PKK’YA TEPKİ

Adıyamanlı Hüseyin Doğan, terör saldırılarını doğru bulmadıklarını dile getirdi ve “Tekrar birlik beraberlik içinde yaşanmasını, Çözüm Süreci’nin devam etmesini istiyoruz” dedi. Hasan Kaya’da PKK saldırılarının ‘vahşice’ olduğunu ve bir Kürt olarak yaşananları kabullenemediğini söyledi. Herkesin ülkeyi sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, “Bu vahşeti yapmak, bir adamı öldürmek hangi dine, mezhebe yakışır ki” dedi. Kaya, HDP’nin Kürt halkının tamamını temsil etmediğini, HDP’nin tutumunu doğru bulmadıklarını dile getirdi. Çözüm Süreci’nin durmasında HDP’nin birinci derecede kusurlu olduğunu söyleyen Kaya, “80 milletvekiliyle Meclisteki bir parti, ülkenin menfaati için bir şey söylemiyor. Sadece PKK’yı konuşuyor” dedi.

HDP SAMİMİ DAVRANMIYOR   

Ardahanlı esnaf Akın Demirci, HDP’nin samimi davranmadığını ve örgüt ile arasına mesafe koyamadığını söyleyerek “Kesinlikle geri adım atan devlet olmamalı. Operasyonlar, PKK ‘silah bırakıyoruz’ diyene kadar devam etmeli. Orada ölenler anne kucaklarından alınmış Kürt çocukları. Öldürme emrini verenler, üst tabakadaki caniler. Türk ve Kürtlerin, masum insanların çocukları arada heder olup gidiyor” dedi.

Star



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,462 µs