En Sıcak Konular

Doğu ve Güneydoğu'da terör saldırıları

7 Ağustos 2015 08:17 tsi
Terör örgütü PKK mensupları Van'da Jandarma Karakolu'na saldırı düzenledi. Cizre ve Nusaybin'de PKK yandaşları polislere saldırdı. Cizre'deki saldırıda 2 polis yaralandı.

Van'da Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı.
 
Başkale ilçesi sınırlarındaki Van-Hakkari karayolunda bulunan Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığına, PKK'lı bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.
 
Karakolda görevli askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma devam ettiği sırada, patlayıcı yüklü bir otomobil, karakolun ve karayolunun güvenliğini sağlayan taktik tekerlekli zırhlı araca çarparak infilak etti.
 
Alev alan araçlara çatışmanın sürmesi nedeniyle müdahale edilemedi, askerlerde can kaybı ve yaralanma olmadı. Patlayıcı yüklü araçta ise terörist olup olmadığının yapılacak incelemeyle tespit edileceği öğrenildi.
 
Zaman zaman çatışmanın devam ettiği bölgede, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Nusaybin'de hendekleri dolduran polis ekiplerine saldırı
 
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri dolduran polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada can kaybı yaşanmadı.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, zırhlı araçlarla Abdulkadir Paşa ve Fırat mahallelerine giren polis ekipleri, zırhlı kepçe ile açılan hendekleri doldurmaya başladı. Bu sırada terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grup polise ekibine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından bölücü terör örgütü yandaşları ara sokaklara kaçtı. Çatışmada can kaybı yaşanmadı.
 
Hendekler ise kepçeyle doldurularak, sokaklara girişler sağlandı.
 
Bu arada, çatışma çıktığı haberinin duyulmasıyla bölgede toplanan ve polis araçlarına taşlı saldırıda bulunan gruba da polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
 
Uludere'de taciz ateşi
 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına taciz ateşi açıldı.
 
Bir grup terör örgütü üyesi, ilçe merkezindeki kaymakamlık, emniyet ve jandarma binalarına eş zamanlı uzun namlulu silahlarla saldırdı.
 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırılarda can kaybı ve yaralanan olmadı. Karanlıktan yararlanarak izini kaybettiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
 
Cizre'de roketli saldırı
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale eden polis ekiplerine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı.
 
Sur Mahallesi Otogar mevkisinde toplanan ve terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonunu bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti.
 
Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarılarına, molotofkokteyli ve taşla karşılık veren göstericilere, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Bu sırada grup içinden polis aracına düzenlenen roketli saldırıda isabet alan zırhlı aracın içindeki polis memurları O.K. ve A.T, yaralandı, araçta hasar oluştu. Başka bir zırhlı araçla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
 
Saldırganların yakalanması için bölgeye çok sayıda zırhlı ekip sevk edildi.
 
Siirt'te de teröristler tarafından Gökçebağ Vor istasyonuna düzenlenen saldırıda istasyon kullanılamaz hale geldi.
 
Terör örgütü mensuplarınca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Siirt Havaalanı Müdürlüğüne bağlı Gökçebağ beldesindeki Vor istasyonuna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası istasyonda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.
 
Güvenlik görevlilerinin nöbet değişimi sırasında yaşanan saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken, istasyon kullanılamaz hale geldi.
 
Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan biri avukat 4 kişi tutuklandı.
 
Ellerinde patladı
 
Hakkari-Çukurca karayoluna döşenmek istenen patlayıcının infilak etmesi sonucu PKK'lı terörist veya teröristlerin öldüğü belirtildi.
 
Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresindeki Keçili Deresi mevkisinde karayoluna düzenek kurulmaya çalışılan patlayıcı infilak etti.
 
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bölgede inceleme yaptı. İncelemelerde, birçok silah ile patlayıcı düzeneği hazırlamak için kullanılan malzeme ele geçirildi.
 
Patlama sırasında, terörist ya da teröristlerin cesetlerinin parçalanması nedeniyle kaç kişi oldukları henüz tespit edilemedi.
 
Hakkari Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Hakkari-Çukurca Karayolunun 15. kilometresinde bulunan Keçili Deresi mevkisinde bir patlama olduğu bilgisi üzerine gerekli emniyet tedbirlerini alarak olay yerine gittiği hatırlatıldı.
 
Yapılan olay yeri incelemesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen sert ve yumuşak doku parçaları ile patlayıcı düzeneği yapımı ve döşenmesinde kullanılan malzemelerin bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "Cumhuriyet savcısının talimatı ile bulgular üzerinde DNA incelemesi yapılabilmesi için alınan numuneler, Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

aa



 

Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,423 µs