En Sıcak Konular

Terör örgütünün eylem planları deşifre edildi

6 Ağustos 2015 21:47 tsi
Terör örgütü PKK'nın Hakkari'de bazı kamu kurumları ile AK Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı'na saldırı planları, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla deşifre edildi.

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'de bazı kamu kurum ve kuruluşlar ile AK Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı'na saldırı planları, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla deşifre edildi.

Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK'nın çözüm sürecini sabote eden eylemleri sonrası planladığı yeni saldırılar, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ele geçirilen dokümanlar sayesinde engelleniyor.

Güvenlik güçleri, dün Hakkari-Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı'nın kuzeyinde bulunan özel bir şantiyede bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda ele geçirilen roketatarla doküman ve materyalleri inceledi.

Yapılan incelemede, güvenlik güçleri, teröristlerin bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla AK Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı binasına yönelik roketatarlı saldırı gerçekleştirmeyi planladıklarını tespit etti.

Ellerinde patladı

Hakkari-Çukurca karayoluna döşenmek istenen patlayıcının infilak etmesi sonucu PKK'lı terörist veya teröristlerin öldüğü belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresindeki Keçili Deresi mevkisinde karayoluna düzenek kurulmaya çalışılan patlayıcı infilak etti.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bölgede inceleme yaptı. İncelemelerde, birçok silah ile patlayıcı düzeneği hazırlamak için kullanılan malzeme ele geçirildi.

Patlama sırasında, terörist ya da teröristlerin cesetlerinin parçalanması nedeniyle kaç kişi oldukları henüz tespit edilemedi.

Hakkari Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Hakkari-Çukurca Karayolunun 15. kilometresinde bulunan Keçili Deresi mevkisinde bir patlama olduğu bilgisi üzerine gerekli emniyet tedbirlerini alarak olay yerine gittiği hatırlatıldı.

Yapılan olay yeri incelemesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen sert ve yumuşak doku parçaları ile patlayıcı düzeneği yapımı ve döşenmesinde kullanılan malzemelerin bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "Cumhuriyet savcısının talimatı ile bulgular üzerinde DNA incelemesi yapılabilmesi için alınan numuneler, Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

AA



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs