En Sıcak Konular

'Erken seçim ufukta'

6 Ağustos 2015 11:11 tsi
'Erken seçim ufukta' Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, AK Parti’nin koalisyon için büyük çaba gösterdiğini, ancak muhalefetin ileri sürdüğü ‘kırmızı çizgiler’ nedeniyle erken seçim ihtimalinin güçlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, Akşam'a gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

CHP ile AK Parti arasındaki istikşafi görüşmelerin ardından koalisyon kurulma ihtimalini değerlendiren Gedikli, “7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan tablo tek başına iktidara cevaz vermedi'' dedi.

AK PARTİ OLUMLU DURDU

''Koalisyon çalışmaları hem CHP hem de MHP ile devam ediyor. Özellikle CHP ile keşfedici görüşmeler de oldu. Bugüne kadar bu noktada AK Parti son derece olumlu bir duruş sergiledi. Örneğin MHP seçimin hemen ardından erken seçim yapılmalı dedi.

CHP kırmızı çizgiler ortaya koydu ve bence bunu milletimiz değerlendirecektir. AK Parti hiçbir şart ortaya koymadı. Gelinen nokta itibarıyla erken seçim ihtimali giderek artıyor. Hatta diğer partiler de sanki bunu arzu ediyorlar” dedi.

BARZANİ DAHA AKİL

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmeler de yapan Gedikli, birilerinin PKK’yı özgürlük savaşçısı gibi göstermeye çalıştığını belirterek, “Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nden PKK’ya karşı yapılan silahsızlanma çağrıları bile buradaki bu kesimlerin eleştirilerinden daha akil” dedi.  “PKK silah bırakana kadar bu mücadelemiz devam edecek” diyen Gedikli, “HDP bu noktaya gelindikten sonra bazı şeyleri söylemeye başladı. Bu partinin genel başkanı bir yandan silahlanın diğer yandan da barış çağrısı yapıyor. Bir irade de gösteremiyor. Halkın oyunu alarak bu sorunu çözme iradesine talip olmuşsunuz ancak seçimden sonra Kandil’in dediklerine bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ateşkes yetmez, PKK terk etmeli

PKK’nın hiçbir sözüne inanılmayacağını vurgulayan Gedikli, “Bugün çıkıp tek taraflı ateşkes ilan edilse bile bu bir anlam ifade etmez artık. Bunun tek çözümü var o da silahlarını bırakıp Türkiye’yi terk edecekler” dedi.

Teröre karşı orantılı güç olmaz

Gedikli, “PKK büyük bir korku imparatorluğunun temsilcisi olan illegal bir holding gibi. Terör örgütlerinin toplamda yönettiği 7 trilyon dolarlık uyuşturucu, kaçakçılık gibi illegal faaliyetler var. AB, PKK’yla mücadelede ‘orantılı cevap’ verilmesi yönünde bir açıklama yaptı. Teröre karşı orantılı güç söz konusu olamaz" dedi.

HDP lideri sözünü tutamadı

HDP’nin seçmenine karşı sözünü tutamayan parti konumuna düştüğünü ifade eden Gedikli, “Türkiye partisi olacağım derken sadece PKK adına konuşan bir yapı gibi hareket ediyorlar ki bir milletvekillerinin Suriye’den gelen silahlar için kuryelik yaptığını bile gördük. Bugün gelinen noktanın sorumlusu da bizzat kendileridir” şeklinde konuştu.

Bölgeye yatırımlar yavaşlayabilir

Çözüm sürecinin kesintiye uğramasının ekonomi üzerinde nasıl bir etki yaratacağını da değerlendiren Bülent Gedikli, 'Bugün geldiğimiz noktada gerçekten bölgedeki organize sanayi bölgelerinde yer bulunamaz oldu' dedi. Buna karşın PKK'nın saldırıları ve HDP'nin tutumunun bölgeye zarar verdiğinin  altını çizen Gedikli, 'Bu olaylar yüzünden yatırımlar durmasa bile yavaşlayacaktır. Güven sorunu yaşayan yatırımcılar artık bölgeye yatırım konusunda 2 kere düşünecek. Aslında HDP'nin bu umursamazlığı Kürt halkını açlığa mahkum ediyor' ifadelerini kullandı. Erken seçimin getireceği ekonomik maliyet tartışmalarına da açıklık getiren Gedikli, 'Hiçbir seçim ülkeye zarar vermez. Yunanistan battı. Onlara bile 'seçime gidin' dediler' şeklinde konuştu.



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs