En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten 'MHP ile görüştüm' açıklaması

5 Ağustos 2015 20:01 tsi
Bakan Faruk Çelik, MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın ile iki kez görüştüğünü söyledi ve ekledi: "Bu bir koalisyon görüşmesi değil"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

Çelik şu açıklamaları yaptı:

"MHP İLE KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ YAPMADIK"
 
 Siyasi partiler arasında görüşme olması çok doğal. Sanki çok büyük bir yanlış veya gizli bir şey yapılıyormuş gibi gizemli bir hava vermeyi doğru bulmuyorum. Bu, komuoyu nezdinde çok açık bir şekilde değerlendirildi. Ve sayın Başbakanımız tarafından da ifade edildi. Siyasi partileri hiçbir ayrıma tabi tutmadan, sayın Başbakanımız tarafından heyetler arası ziyaretler gerçekleştirildi. O ziyaretlerde elde edilen veriler çerçevesinde tüm siyasi partilerle ilişkilerimiz oldu.
 
CHP ile görüşmede bir koalisyon istikşafi görüşme dediğimiz, o çerçevede koalisyona yönelik görüşmeler oldu. Ama MHP ile bir araya geldiğimizde genel başkanların görüşmelerinde ortaya çıkan tablo şuydu; "İki parti arasındaki görüşmelere dönü kapıları kapatmayalım, kapı aralıklı olsun, bu çerçevede olup bitenlerle ilgili ihtiyaç duyulursa görüşlerimizi birbirimize aktaralım. Ve gelişen şartlara göre yapılması gereken değerlendirmeler varsa partiler kendi bünyelerinde değerlendirebileceği gibi genel başkan düzeyinde de bir araya gelinebilir." şeklinde bir değerlendirmemiz olmuştu.
 
 MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın ile iki kez görüşmem oldu. Oturduk, belki de 1,5 saate aşkın bir süre içinde ikili bir değerlendirme yaptık. Bu bir koalisyon görüşmesi değil. Bu tamamen genel başkanların heyetler halindeki görüşmesinde aralanmış olan kapı mantalitesi çerçevesinde yapılan karşılıklı bilgilendirmelerdir. Her iki partinin olmazsa olmazları ile ilgili kendi aramızda değerlendirmeler yaptık. Ama tekrar söylüyorum; her iki partinin de koalisyon görüşmesi kararı almadıkları için o noktada olmadığı için tamamen iki parti arasındaki diyaloğu içeren görüşmelerdir. CHP ile koalisyon görüşmelerinin sonucunu da MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile konuşuruz.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Haber7


Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,448 µs