En Sıcak Konular

Türkiye'den Arap Birliği'ne sert tepki

5 Ağustos 2015 18:25 tsi
Türkiye'den Arap Birliği'ne sert tepki Türkiye, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin dün yaptığı, ülkemizin Irak‘ın kuzeyinde yuvalanan PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlar hakkındaki açıklamasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi: “Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin dün (4 Ağustos) yaptığı, ülkemizin Irak‘ın kuzeyinde yuvalanan PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlar hakkındaki açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz.
 
2003 yılından bu yana Irak makamları ile birlikte PKK/KCK terör örgütünün Irak topraklarındaki varlığının ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak “Üçlü Mekanizma” da dahil olmak üzere çeşitli işbirliği mekanizmaları oluşturulmasına rağmen PKK/KCK’nın Irak’ın kuzeyindeki kampları kapatılmamış, örgüt bu bölgede mühimmat, patlayıcı madde, lojistik destek ve eleman temini ile eğitim faaliyetlerini sürdürmüş ve Türkiye’ye yönelik terör saldırıları gerçekleştirmeye devam etmiştir.
 
Irak Hükümeti’nin topraklarından Türkiye ve vatandaşlarına yönelik PKK/KCK kaynaklı terör saldırılarını önleme imkanının bulunmadığını açıkça ifade ettiği bir ortamda, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarına dayanarak teröre karşı ortaya koyduğu kararlı mücadeleye yönelik bu tavrın anlaşılması mümkün değildir. Bu yaklaşımı sergileyenleri, terörü değil, terörle mücadeleyi desteklemeye davet ediyoruz."

“ŞAHSİ GÖRÜŞLERİNİ YANSITIR”

Açıklama şöyle devam ediyor: “Terör örgütünün, Irak topraklarının bir bölümünde otonom kanton kurulduğuna dair açıklamalarda bulunmasına ses çıkarmayan Arap Ligi Genel Sekreteri’nin ülkemize yönelik bu son beyanının, Arap Ligi içerisinde herhangi bir şekilde istişare edilmediği ve adıgeçenin şahsi görüşlerini yansıttığı anlaşılmaktadır. Nitekim, El Arabi’nin bu beyanına Arap Ligi üyelerinden de tepkiler gelmektedir. Bu hususlar, bugün Bakanlığımıza davet edilen Arap Ligi Ankara Temsilcisi Büyükelçi Muhammed Elfettah Naciri’ye de aktarılmış ve El Arabi’nin ifadelerinin kabul edilemez olduğu vurgulanmıştır”
 
KATAR’DAN TÜRKİYE’YE DESTEK

Mısırlı diplomat Nebil el Arabi'nin, Türkiye'yi kınamasının ardından Katar, Ankara'ya destek vermek için Arap Birliği'yle köprüleri atarak, 1971 yılından bu yana üyesi olduğu Arap Birliği'nin deklarasyonunu kabul etmediğini açıkladı.

habertürk

 

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,387 µs