En Sıcak Konular

Erdoğan'dan CHP'li Erdem'e dava

5 Ağustos 2015 13:55 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç'taki terör saldırısından sonrası basın açıklamasında kendisine "ağır hakaret, iftira ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle CHP'li Erdem'e manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç'taki terör saldırısından sonra yaptığı basın açıklamasında kendisine "ağır hakaret, iftira ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e manevi tazminat davası açtı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin, Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Suruç'taki terör saldırısından sonra Erdem'in sözlerine yer verildi.
 
Dilekçede, Erdem'in açıklamayla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti devletini "Terör ve teröristlerle aynı çizgide ve aynı zihniyette olmakla, teröre yardım ve yataklık etmekle ve terörü beslemekle" itham ederek, toplumun özellikle de saldırıya maruz kalan insanların yakınlarının kinine ve husumetine maruz bırakmayı amaçladığı kaydedildi. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
 
"Dava konusu açıklamada dile getirilen ifadeler, kişilik haklarına haksız bir saldırı teşkil etmektedir. Bu nedenledir ki davalının gerçek dışı iddiasının ve hakaretinin düşünce açıklaması olarak kabul edilmesi olanaklı değildir. Davalı, gerçek dışı hakaret, iftira ve ithamları ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış ve özle biçim arasındaki denge, müvekkilimizin kişilik haklarını ihlal edecek surette bozulmuştur."
 
Dava konusu açıklamada kamu yararı bulunmadığı belirtilen dilekçede, CHP İstanbul Milletvekili Erdem'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken kamu yararının gereğinin göz önüne almadığı, "iftira niteliğindeki ifadelerden başka ifadelerle eleştiri yapması mümkün iken eleştiri sınırlarını aşarak" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırdığı bildirildi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Erdem ise yaptığı açıklamada, hakaret davalarının "susturma" ve "korkutma" aracı haline dönüştürüldüğünü iddia etti.

aa


Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs