En Sıcak Konular

DAEŞ'ten insanlık dışı liste!

5 Ağustos 2015 09:37 tsi
DAEŞ'ten insanlık dışı liste! Irak ve Suriye'de terör estiren DAEŞ, yağmaladığı köylerdeki çocukları kaçırıyor. Bunları bölgedeki zengin halka ya da kendi militanlarına satıyor. Bunun için fiyat listesi bile belli.

DAEŞ çoğu zaman katliamlarda kullandığı insanlık dışı metotlarla gündeme geldi. Yakaladığı insanları diri diri yakan, onları canlı biçimde kuma gömen örgüt, bugün hâlâ Irak ve Suriye'de ciddi büyüklükte bir alanda hakimiyetine devam ediyor. Peki örgüt tüm terör faaliyetlerini nasıl finanse ediyor? Bunun ilk ve en önemli yolu petrol... Örgütün, sadece petrol kaçakçılığından aylık 10 milyon dolar para kazandığı belirtiliyor. Ancak bu rakam geçen yıl 40 milyon dolar civarındaydı. Petrol kadar büyük bir gelir kaynağı olmasa da DAEŞ'in bir diğer finansman aracı ise kaçırdığı çocukların satışı... Birleşmiş Milletler yetklisi Zainab Bangura'ya göre, DAEŞ, elinde bulundurduğu köleler için bir fiyat listesini kendi hakimiyetindeki yerlerde dolaştırıyor.

ÖNCE ZENGİNLER TEKLİF VERİYOR

Bangura, geçtiğimiz nisan ayında Irak'a bir ziyarette bulunduğu sırada kendisine bu fiyat listesinin oluşturulduğunu belirtiyor. Bangura DAEŞ'in bu insanlık dışı taktiğini şu sözlerle anlatıyor: Örgütün üst kademesi önce ele geçirilen çocukları diledikleri gibi kullanıyor. Ardından yöneticiler 'yeter' dedikleri andan itibaren söz konusu çocuklar bir anlamda açık artırmaya çıkarılıyor. İlk olarak zengin bölge halkı teklifte bulunuyor. Bunların ardından kalanlar için örgütteki militanlara teklif verme fırsatı sunuluyor.

5-6 farklı erkeğe bile satabiliyorlar

Bangura'nın verdiği bilgiye göre en gençler her zaman en yüksek fiyata satılıyor. Genç kızlar bazen beş ya da altı farklı insana satılabiliyor. Bazen örgüt üyeleri aldıkları kızları, binlerce dolar karşılığında ailelerine satıyor.

İşte o liste

DAEŞ, 1 ila 9 yaş arasındaki çocuklar için ortalama 165 dolar talep ediyor. Bu rakam yaşla birlikte düşüyor. 20 yaşından küçük kızlar için 124, 20-30 yaş arası için 80, 30-40 yaş arası için 60, 40-50 yaş arası için ise 40 dolar isteniyor.

Akşam

Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,912 µs