En Sıcak Konular

Şırnak'ta 3 asker şehit oldu

4 Ağustos 2015 15:02 tsi
Şırnak'ta 3 asker şehit oldu Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker, Silopi'de nöbet kulübesine yapılan saldırıda ise 1 asker şehit oldu.

Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı.
 
Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.
 
Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve eri şehit etti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.
 
Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Şehitlerin isimleri belli oldu
 
Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesi nüfusuna, şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ise Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.
 
Saldırıda yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar'ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul'da ikamet ettiği, korucu Hasan Akyol'un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
 
Nöbet kulübesine roketatarlı saldırı
 
Silopi'de 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ait nöbet kulübesine terör örgütü PKK mensuplarınca roketatarlı saldırı gerçekleştirildi.
 
Saldırıda bir askerin şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı bildirildi.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün saat 15.00'te Şırnak Silopi'de 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası nöbet kulübesine, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ile silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedildi.
 
Saldırı sonucu nöbet kulübesindeki bir erin helikopter ile tahliye edildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olduğu, bir erin ise yaralandığı belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitlere Allah'tan rahmet diledi
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta askeri aracı hedef alan terör saldırısında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın Şırnak'ta askeri araca düzenlenen terör saldırısında 2 askerin şehit olması, 1 asker ve 1 geçici köy korucusunun yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf gönderdiği belirtildi.
 
Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız telgrafında, menfur saldırının kendisini derinden üzdüğünü belirterek, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz etmiş; ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerimiz ve yaralı köy korucusu için acil şifa dileklerini iletmiştir" ifadelerine yer verildi.
 
"Allah kimseye böyle acı vermesin"
 
Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'deki ailesinin evinde yas var.
 
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) Cemalpaşa Mahallesi'ndeki kardeşi Ahmet Acar'ın evinde kalan annesi Yeter Acar'a acı haberi verdi.
 
Gözyaşlarına hakim olamayan anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim, Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin" diyerek gözyaşı döktü.
 
Şehidin kardeşi Ahmet ve kız kardeşi Gül Acar, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Fenalaşan anne ile kızı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
 
Şehit haberinin alınmasının ardından Çatıkent Sitesi B Blok'taki eve Türk bayrağı asıldı.
 
AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Metin Düz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak ve İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğu şehit uzman çavuşun evine gelerek ailesine başsağlığı diledi.
 
Mehmet Acar'ın evli ve iki çocuk babası olduğu 4 kardeşinin bulunduğu ve 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.
 
Şehidin babası İbrahim Acar'ın ise 8 yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi.
 
'Bir hafta sonra terhis olacaktı'
 
Saldırıda şehit olan jandarma er Abdülkadir Pektaş'ın, 1 hafta sonra terhis olacağı öğrenildi.
 
Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evlerinde acı haberi alan Pektaş ailesi, evlerinin önünde taziyeleri kabul etti.
 
Evin bulunduğu sokağa, Türk bayrağı asıldı.
 
Diyarbakırlı oldukları öğrenilen aileden baba Celal ve ağabey Uğur, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı.
 
Uğur Pektaş, gazetecilere, 6 ay önce izne gelip düğününe katılan kardeşiyle en son telefonda dün konuştuğunu belirterek, "Kardeşim, askerde mayın dedektörü kullanıyordu. Cuma günü terhis olacaktı. Son konuşmamızda, dışarı çıkarmadıklarını anlatmıştı. Çok üzgünüz" diye konuştu.
 
Bu arada, 4 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen 21 yaşındaki Abdülkadir Pektaş'ın, bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, "Alem diskoda barda, biz Cudi'de Gabar'da" yazdığı, 31 Temmuz Cuma günü de "Sana söylüyorum hey çok bilmiş hayat, bak sana rağmen mutluyuz inat" yazdığı gözlendi.
 
Pektaş'ın cenazesinin, bugün Beşikçioğlu Camisi'nde kılınacak namaz ve askeri törenin ardından, Kadifekale Şehitliği'ne defnedilmesi bekleniyor.
 
'Artık savaş değil barış istiyoruz'
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Er Abdulhalit Aras'ın Van'daki evinde hüzün yaşanıyor.
 
Silopi ilçe merkezindeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası nöbet kulübesine teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Er Abdulhalit Aras'ın, Düzyol Mahallesi'ndeki baba evine giden askerler, acı haberi ailesine verdi.
 
Kürtçe ağıtların yükseldiği şehidin baba evinde, oğlunun acı haberiyle adeta yıkılan ve sinir krizi geçiren anne Şevkiye Aras'ı, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Acılı anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Sami Aras ile ağabeyi ise yakınları tarafından teskin edildi.
 
112 sağlık ekiplerinin de şehidin evinin önünde hazır bekletildiği görüldü.
 
Şehidin dayısı İzettin Şenli, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedelerinin Çanakkale'de savaşıp şehit düştüğünü belirterek, artık savaş değil barış istediklerini söyledi.
 
Akan gözyaşlarının dinmesi ve ölümlerin son bulması gerektiğini anlatan Şenli, "Artık analar ağlamasın, ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz. Bizim her gün cenaze görmemiz mi lazım? Bunun atık durdurulması gerekiyor. Bu kan nereye kadar gidecek. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz çocuklarımızı askere yolluyoruz, cenazesi bize geri geliyor. Nereye kadar böyle gidecek? Biz artık barış istiyoruz" dedi.
 
'Şehidin kuzeni de bugün asker oldu'
 
Şenli, şehidin kuzeni Yunus Şenli'nin de vatani görevini yapmak üzere bugün Burdur'a gittiğini bildirerek, "Aynı gün bir yeğenimizi askere yolladık, bir yeğenimizin de şehit olduğu haberini aldık. Bu acıya yürek nasıl dayansın?" ifadesini kullandı.

aa



Bu haber 1,050 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs