En Sıcak Konular

Kılıçaroğlu'nu kızdıracak görevden alma

4 Ağustos 2015 11:08 tsi
Şişli Belediye Başkanı Hayri ​İnönü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu referanslı yardımcısını görevden aldı. Genel Merkez tepki gösterdi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, eski başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu ve başkan yardımcısı Emir Sarıgül’le yaşadığı tartışmanın ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun referansıyla Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilen Avukat Uğur Erhan Dinçer’i de görevden aldı.

30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanı seçilen Hayri İnönü, aynı zamanda eski başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu olan başkan yardımcısı Emir Sarıgül’le yaşadığı sert tartışmayla gündeme gelmişti. Hayri İnönü, Emir Sarıgül’ün kendisine küfür ettiğini öne sürmüş, İnönü’nün eşi Nazlı İnönü de “Mustafa Sarıgül bizi ve çocuklarımızı ölümle tehdit etti, istifa etmesi için eşime baskı yapıyor” demişti. Hem Şişli’nin eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül, hem de oğlu Emir Sarıgül iddiaları reddetmişti.

CHP Genel Merkezi, olaydan sonra Avukat Uğur Erhan Dinçer’i Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirerek Ankara’dan İstanbul’a göndermişti. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun onayıyla başkan yardımcısı yapılan Dinçer, 7 ay sonra Hayri İnönü tarafından görevden alındı. CHP Genel Merkezi, Dinçer’in görevden alınmasına tepki gösterdi.

Dinçer’in de yakın çevresine “Beklenmeyen bir şey. Elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım. Henüz bir gerekçe bile gösterilmedi” siteminde bulunduğu öğrenildi.

Ankara Barosu’na kayıtlı olan Dinçer, Hamdi Yaver Aktan, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin avukatlığını yapıyordu. Bu yılın başında Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi üzerine Ankara’daki avukatlık ofisini kapatıp Şişli’ye giden Dinçer’e, Zabıta, Mali Hizmetler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Dış İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Yardım İşleri müdürlükleri bağlanmıştı. Dinçer, göreve başladıktan sonra, “Şişli halkına hizmet vermek için göreve takdir edildim. Memnunum. Birlik olmak adına, görevimin gereklerini yerine getireceğim” demişti.

Habertürk

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,936 µs