En Sıcak Konular

Şiddet dili HDP’yi yalnızlaştırıyor

4 Ağustos 2015 09:11 tsi
Şiddet dili HDP’yi yalnızlaştırıyor 7 Haziran seçimlerinin ardından artan şiddete karşı çıkamayan HDP’ye bölgede tepki artıyor.

Halktan, barış için oy verdikleri HDP’nin bu tavrı nedeniyle eylem, yürüyüş ve basın açıklamalarına katılım olmuyor. Süreci dinamitleyen terör örgütüne tepkisiz kalan HDP’nin eylem çağrıları bölgede karşılık bulmuyor.

Seçimlerden önce kullandığı barış dili, insanların akan kanın durması ve birçok bölgede terör örgütünün tehdidiyle Meclis'e girmeyi başaran HDP gittikçe yalnızlaşıyor. Şiddetle arasına mesafe koymayan, terör örgütünün hain saldırılarına ses çıkaramayan HDP, desteğini yitirmeye başladı.

AK Parti'nin başlattığı çözüm sürecini, terör örgütü PKK hain saldırılarla yok etti. 7 Haziran'dan önce Türkiye'nin batısında barış güvercinleri uçuran ancak doğuda tehditlerle oy toplayıp Meclis'e giren HDP, bu duruma sessiz kaldı. Terör örgütünün saldırılarına, asker ve polisi şehit etmesine ses çıkaramayan HDP, bölgede tepki toplamaya başladı. Sürece büyük destek veren Doğu ve Güneydoğu halkı terör örgütünün yeniden silahlara sarılmasına karşı çıkmayan HDP'ye desteğini çekti.

SÜREKLİ KAN KAYBEDİYOR

HDP artık toplumsal gösterilerde ne halktan ne de bölgedeki STK'lardan istediği ölçüde destek bulamıyor. HDP'yi destekleyen STK temsilcilerinin çabaları dahi savaş ve şiddet yanlısı tutumunu sürdüren bu partiden kopuşlara engel olamıyor. HDP'yi desteklemek amacıyla kurulan 'Demokrasi Platformları', barış anneleri platformu, STK'lar, terör örgütünün baskıları, Din Adamları Derneği artık taraftar toplayamıyor.

EYLEMLERE DESTEK YOK

Her fırsatta yapılan destek ve katılım çağrıları halk tarafından cevapsız bırakılıyor. HDP'nin Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bingöl ve Şırnak gibi illerdeki eylemleri artık 15-20 kişinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. 21-22-23-25 Temmuz'daki basın açıklamaları çok az sayıda kişinin katılımı ile yapıldı. 26 Temmuz'da 'Savaşa da barışa da hazırız' pankartı ile yapılan yürüyüş HDP milletvekillerinin katılımına karşın halktan destek bulmadı.

KATILIM OLMADI İPTAL EDİLDİ

Son olarak 31 Temmuz'da HDP tarafından Batman'da Dörtyol'dan Atatürk Parkı'na kadar yürüyüş yapılmak istendi. Parti yöneticileri dışında katılım olmaması nedeniyle yürüyüş iptal edildi. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yürüyüşün katılımın az olmasından değil de yoğun güvenlik önlemlerinden dolayı iptal edildiğini iddia etti.

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Şükrü Akılçağı ile HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Ali Atalan, Saadet Becerikli ile STK'ların çağrısına rağmen Batman'daki basın açıklamasına 30'a yakın kişi katıldı.
 
SADECE PARTİ YÖNETİCİLERİ

1 Ağustos 2010'da PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu ölen Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in 3 kardeşi ile arkadaşları Sedat Özevin'in ölüm yıldönümündeki anma törenine sadece 40 kişi geldi. HDP ve DBP ile STK'ların çağrısına rağmen Bingöl'de, Suruç'ta yaşanan katliamı kınamak için yapılan basın açıklamasına yaklaşık 60 kişi katıldı. Yine Bingöl'de 21 Temmuz'da HDP ve DBP tarafından düzenlenen ve HDP'li vekilin de yer aldığı basın açıklamasına 100 kişi katıldı.

Tehditle adam toplama telaşı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla HDP ve DBP Bingöl İl Başkanlıklarınca 28 Temmuz 2015'te parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katıldı. Aynı gerekçeyle Mardin'de 40 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak çağrıya rağmen bölge halkından katılım yok denecek kadar az oldu.

Bölge insanından gereken desteği bulamayan HDP, bu kez Suriye ve Irak'tan kaçarak kente sığınan savaş mağduru Yezidi ve Kobanilileri hedef aldı. HDP, eylem çağrılarına kulak asmayan savaş mağduru sığınmacıları yardımlardan mahrum bırakmakla tehdit etmekten geri kalmıyor. HDP yönetimi, özellikle Batman kent girişinde bulunan Esentepe Dinlenme Tesisleri'ne Batman Belediyesi tarafından yerleştirilen Yezidileri, kente gelen parti liderleri ve Kobani'de öldürülerek kente getirilen PKK'lı, YPG'li, YPJ'lilerin cenazelerini karşılamak için kullanıyor. Taraftar toplamakta güçlük çekmeye devam eden HDP ve PKK, son olarak çareyi kent merkezlerinde ve kırsal kesimlerde bildiri dağıtmakta arıyor.

Yeni Şafak


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,050 µs