En Sıcak Konular

Bu rezalete sessiz kalıyorlar

4 Ağustos 2015 08:27 tsi
Bu rezalete sessiz kalıyorlar Selahattin Demirtaş, “Biz gerekirse evlatlarımız için kendimizi feda ederiz” dese de son 6 ayda 3 bin çocuk PKK tarafından zorla dağa çıkarıldı ancak Demirtaş’tan hiç çıt çıkmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her fırsatta PKK’ya yönelik operasyonları eleştiriyor ve şehitler üzerinden politika yaparak “biz evlatlarımızı değil, kanın durması için kendimizi feda ederiz” şeklinde açıklamalar yapıyor. Ancak bu açıklamaların hiç de samimi olmadığı Demirtaş’ın PKK’nın kaçırdığı çocuklar için hiçbir çaba sarf etmemesiyle ortaya çıkıyor.

RAKAMLAR KORKUNÇ

Son 6 ayda PKK yaklaşık 3 bin çocuğu ailelerinden tehditle zorla alıp dağa çıkardı. Çocukları kaçırılan annelerin aylardır süren çığlıkları ise hala sürüyor.
 
Yaşları 13 ila 17 arasında değişen çocuklar Doğu ve Güneydoğu illerinde ailelerinden zorla alınıp dağa kaldırıldı. Dağda silah eğitimine alınan ve çatışmaya gönderilen çocukların anaları başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde eylem yapıp seslerini HDP’lilere duyurmaya çalıştı. Ancak ‘Türkiye partisiyiz’ imajıyla cici çocuk rolü üstlenenler o çocukların analarının seslerine kulak tıkadı.

ANALAR AĞLIYOR

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler yaklaşık 1 yıldır eylemlerini sürdürüyor. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük PKK’nın kaçırdığı çocuk rakamlarını vermişti. İzzettin Küçük, “Sadece Suruç'ta 400 çocuk kaçırıldı. 'PKK her evden bir çocuğu dağa çıkarmak istiyor' şeklinde bilgiler geliyor” demişti.

Günlerce aç susuz yürütülüyorlar

Kaçırılan çocuklar kırsalda PKK’nın dağ kadrolarına teslim ediliyor. Çocuklar günlerce yürüyerek aç susuz PKK kamplarına getiriliyor. Burada ağır silahlarla eğitime alınıyor.

Akşam


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs