En Sıcak Konular

'Koalisyon zor gözüküyor'

3 Ağustos 2015 15:19 tsi
'Koalisyon zor gözüküyor' CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: (Koalisyon görüşmeleri) Sonuna kadar bu müzakereler devam edecek ama anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla beraber bu koalisyon zor gözüküyor. Cumhurbaşkanı koalisyonu çok istemiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Bu sürecin böyle bitmesi, bitirilmesi Türkiye açısından kötü oldu. Umarız bu bitmez" dedi. 

Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Ağbaba, burada yaptığı konuşmada Çözüm Süreci'ni değindi. Ağbaba, partisinin bütün soru işaretlerine rağmen kredi verdiği bir sürecin böyle bitirilmesinin Türkiye açısından doğru olmadığını dile getirdi.

Ağbaba, "Bu süreç başladığı zaman, Çözüm Süreci ve AKP'nin dediği gibi 'milli birlik ve beraberlik süreci', adını ne koyarsanız koyun tırnak içerisinde 'barış süreci'... Bu sürecin böyle bitmesi, bitirilmesi Türkiye açısından kötü oldu. Umarız bu bitmez" dedi.  

Türkiye'de kan akmaması gerektiğini kaydeden Ağbaba, her şeye karşın Türkiye'de tekrar silahların değil, siyasetin konuştuğu günleri yakalamaları gerektiğine dikkati çekerek, "Hepimizin bu konuda çaba göstermesi gerekiyor. Türkiye son derece kritik bir dönemde. Umarım tekrardan geçmişe dönmeyiz. Geçmişteki gibi her gün şehit haberi almayız. Bu konuda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız da" diye konuştu.

- Koalisyon görüşmeleri

Veli Ağbaba, AK Parti ve CHP heyetleri arasında devam eden koalisyon görüşmelerine ilişkin de, 14 maddelik şartlarını daha önce açıkladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Onun dışında, eğer bu koalisyon olacaksa 5 maddelik, yani dış politikada barış, anayasa, ekonomi, milli eğitim ve Kürt meselesini çözecek güçlü bir koalisyon olsun istiyoruz. Sonuna kadar bu müzakereler sürecek, devam edecek ama anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla beraber bu koalisyon zor gözüküyor. Cumhurbaşkanı koalisyonu çok istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanı herhalde seçim yapmayı düşünüyor ama bu seçimin de Türkiye'ye bir fayda getirmeyeceğini hepimiz görüyoruz. Yaklaşık 2.5 milyar civarında bir seçim maliyeti var. Farklı bir sonuç çıkacak mı? Cumhurbaşkanının istediği bir sonucun çıkacağını sanmıyorum. O zaman ne olacak? Onu da düşünmek gerekiyor. Türkiye'de 7 Haziran'da verilen mesajı herkesin, bütün siyasi partilerin iyi anlaması gerekiyor."

Kentin ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ağbaba, Malatya'da kayısının dünyada en çok üretilen merkezlerin başında geldiğini belirtti.

Ağbaba, kayısıya alan bazlı destek verilmesi için çalışacağını, okullarda ve askeri birliklerde kayısı dağıtılmasına da destek vereceğini ifade etti.

AA



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs