En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'da

3 Ağustos 2015 15:10 tsi
Çavuşoğlu, Malezya'daki temasları kapsamında Tayland ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Malezya'da Taylandlı ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü.

Çavuşoğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da önce Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragon ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, basına kapalı görüşmede Tayland'daki Uygurların durumunu ele alındı. Patimapragon'un Tayland tarafından Çin'e gönderilen Uygurların durumunu da takip ettiklerini ifade ettiği belirtildi.

Görüşmede, ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri yoğunlaştırmak için Türkiye'nin Tayland'a ilettiği anlaşmaların imza süreçlerinin hızlandırılması, Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının canlandırılması, iki ülkenin uluslararası kuruluşlarda işbirliklerinin yoğunlaştırılması, özellikle ASEAN çerçevesinde iki ülkenin işbirliği yapması ve Türkiye'nin ASEAN'a diyalog ortağı olması hususunda da görüş alışverişi yapıldığı bildirildi.

Terörizm konusunda işbirliği yapılması da gündeme gelirken, Antalya'da yapılacak Expo 2016 organizasyonuna Tayland'ın katılımı da görüşüldü.

- Rohingya Müslümanları için teşekkür

Çavuşoğlu, daha sonra Malezyalı mevkidaşı Dato Sri Anifah Aman ile görüşme yaptı. Bu görüşmede Çavuşoğlu, Aman'a Malezya'nın dönem başkanı olarak ASEAN'a önemli katkılar yapacağına inandığını ve Türkiye'nin ASEAN ile ilişkilerini geliştirmek istediğini iletti. Ayrıca, Çavuşoğlu, Malezya'nın özellikle Arakanlı Müslümanlara verdiği destek için Aman'a teşekkür etti.

Suriye'deki son gelişmeler, Türkiye'de düzenlenen terör saldırıları, DEAŞ terör örgütüyle mücadele hakkında fikir teatisi yapılan görüşmede, ikili ekonomik ilişkiler, Malezya'nın Türkiye'de artan yatırımları da değerlendirildi.

- Malezyalı genç diplomat ile sohbet

Çavuşoğlu görüşmeden ayrılırken Hayriye Abdülkayyum isimli Malezya Dışişleri Bakanlığı çalışanı, birkaç ay önce Ankara'da Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Diplomasi Akademisi'ne katıldığını söyledi. Çavuşoğlu, bunun üzerine Abdülkayyum ile bir süre sohbet etti.

Çavuşoğlu, Abdülkayyum'a kendisini hatırladığını ve bir kez daha görmekten memnun olduğunu söyledi.

AA



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs