En Sıcak Konular

Soylu: İktidar bağımlılığımız yok

3 Ağustos 2015 11:19 tsi
AK Partili Soylu: 'AK Parti'nin hükümete gordion düğümü ile bağlı olmadığını görüldü. Bizim iktidar bağımlılığımız söz konusu değil" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yeni hükümet kurma çalışmalarına ilişkin, "Türkiye tek başına iktidar dahi olsanız koalisyon şeklinde bir hükümet kursanız dahi bu kolay değildir. Bu zorluğun içinden çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Soylu, 7 Haziran genel seçiminde AK Parti'ye verdikleri destekten ötürü Trabzon'un Of ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki seçmenlere teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette vatandaşlar ile sohbet edip çay içen Soylu, bir süre vatandaşların sorunlarını da dinledi.

 Ziyaret sırasında soruları yanıtlayan Soylu, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin bir soruya "AK Parti'nin hükümete gordion düğümü ile bağlı olmadığını görülmüştür. Bizim bir iktidar bağımlılığımız söz konusu değildir" dedi.

 Son genel seçimde AK Parti'nin yüzde 41 oy aldığını anımsatan Soylu, "Yüzde 41 puanı aziz milletimiz bize verince biz bu 41 puanın bütün tercümesini sandıklar açıldığı an özümsemiş ve bu konuda 13 yıllık iktidarımıza bağımlı kalmadan milletin verdiği işareti ve emaneti omzumuzda taşıyacağımızı Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun o akşamki açıklaması, balkon konuşması ile bütün Türkiye'ye deklare etmiş bir siyasi partiyiz" diye konuştu.

Soylu, bugün hükümet kurmak için masaya oturduklarını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz 13 yıl iktidar olduk, bugün koalisyon için bir hükümet kurmak için masadayız. AK Parti nefsanevi bir arzu ve davranış içinde olsaydı başka türlü bahaneler ve mazeretler uydururdu. Halen aydın geçinen bazıları AK Parti'nin samimiyeti sorgulamak ve AK Parti'yı sıkıştırmak istiyorlar, oysa bu süreç anayasal bir süreçtir. Bu anayasal sürecin başından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Davutoğlu'na görevi verdiği tarihten itibaren biz bütün siyasi partilere gittik ve CHP ile de MHP ile de koalisyon kurma aritmetiğimizi masaya yatırdık. MHP 'bize milletimiz muhalefet görevi vermiştir' deyip şuanda tek seçenekmiş gibi görünen CHP ile istikşafı denilen görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz ve görüşmeci arkadaşlarımız bütün samimiyetleri ile Türkiye'nin 13 yıllık kazanımlarını geleceğe taşıma adına samimiyetle, bu görüşmelerini sürdürmekte ve devam ettirmektedir. Bu çok nettir ve çok açıktır."

Hükümet görüşmeleri sonucu siyasi partilerin bazı kararlar alacağına işaret eden Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Bu görüşmeler sonrası siyasi partilerin alacağı kararlar bu görüşmelerin sonunda siyasi kararlar olacaktır. Partilerin yetkili kurulları, parti genel başkanları bu konuda gelişmeleri en son ortaya koyacaktır. Ben siyasetin çerçevesi içindeki bu görüşmelerin milletimiz tarafından da çok dikkatle takip edildiğine inanıyorum. Koalisyon olarak hükümet kurmak çok kolay bir iş değildir. Özellikle Türkiye gibi etrafından bir çok problemin yaşandığı coğrafyalarda, kendi hedefleri, idealleri, programları olan ülkelerde, bu kadar kazanımı koruma gibi bir zorunluluğu olan ülkede... Türkiye tek başına iktidar dahi olsanız koalisyon şeklinde bir hükümet kursanız dahi bu kolay değildir. Bu zorluğun içinden çıkmaya çalışıyoruz. Ancak bu zorluğun içinden çıkarken de biz bunu ilkelerimiz, prensiplerimiz ve milletimizin talimatları şeklinde değerlendiriyoruz."

 Soylu, hükümet kurmak için zamanın azaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 "Çok fazla bir zaman dilimi kalmadı. Mevlam her şeyi güzel eyler. Hep birlikte görelim nasıl eyler ve neyler. Neylerse de güzel eyler. Hep beraber bunu göreceğiz. Siyaset biraz sabır işidir bu sabrı hep beraber göstererek inşallah bu 41 puanın sorumluluğu ile hareket eden bir siyasi parti hüviyetini milletimize karşı ortaya koyuyoruz ve koyacağız."

aa



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs