En Sıcak Konular

O komutanlık için 3 isim ön planda

3 Ağustos 2015 08:23 tsi
O komutanlık için 3 isim ön planda TSK'nın komuta kademesi yeniden şekilleniyor.

Yüksek Askeri Şûra'da Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Akar'ın atanması bekleniyor.

Yeni Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının belirleneceği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplanıyor. Genelkurmay Karargahı'ndaki toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek. 3 günlük YAŞ sonunda Genelkurmay Başkanı, Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlıklarına atamalar yapılacak. Bu yıl TSK'nın yeni komuta kademesi şekillenecek. Teamüllere göre bu konu üç aşağı beş yukarı belliyken, paralel yapıyla mücadele ise toplantıdan çıkacak kararlar arasında merak edilen bir diğer başlık olacak. Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'daki binin üzerinde personelle ilgili ihbar geldiğini ve bu kapsamda soruşturma yürütüldüğüne dikkat çekmişti. Ayrıca paralel yapı mensubu askerlerle ilgili iddiaları araştırmak için Genelkurmay'da bir birim oluşturulduğu belirtiliyordu. Toplantıda bu iki konuda alınacak kararlar büyük önem taşıyor. Görev süresi dolan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yerine yeni bir isim atanacak. Bu görev için de en güçlü aday Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Hulusi Akar. Teamüllere göre 63 yaşındaki Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanı olması beklenirken, Akar'ın görevi devralmasıyla birlikte 2019 yılına kadar TSK'nın başındaki tek isim olacak.

KARA VE JANDARMA'DA KOMUTANLAR DEĞİŞİYOR
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 3 isim ön plana çıkıyor: Ege Ordu Komutanı Org. Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler ve 1'inci Ordu Komutanı Org. Salih Zeki Çolak. Gelecek yıl emekli olacak Mendi'nin yaş haddinden emekli olacak Org. Abdullah Atay'ın yerine Jandarma Genel Komutanlığı'na atanması bekleniyor. Kara'da terfi durumu nedeniyle Çolak'ın şansı Güler'e göre daha yüksek. Bu durumda, Hulusi Akar 2019'a kadar Genelkurmay Başkanlığı yapacağı için, Çolak 2017'de emekli olacak. Bu yıl Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk'ün de görev süresi doluyor. Ancak Casusluk Davası'ndan yıpranan Deniz Kuvvetleri'nde, Bostanoğlu'nun görev süresinin 1 yıl daha uzatılarak, geriden gelen Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin oramiralliğe yükseltilmesi beklenecek. Hava'da ise Öztürk'ten boşalan koltuğa Orgeneral Abidin Ünal'ın getirilmesi bekleniyor .

Sabah
 



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs