En Sıcak Konular

MHP: Anayasa milletin dışında hazırlanıyor

28 Eylül 2007 14:30 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, Türkiye'de ''Anayasa'nın milletin dışında hazırlandığını'' iddia etti.

Vural, İzmir Selçuk'ta MHP ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı açıklamada, bütün siyasi partilerin anayasada birtakım değişiklikler yapılması hususunda, görüş ve talepleri bulunduğunu ifade etti.
      ''Maalesef Türkiye'de anayasa milletin dışında hazırlanıyor'' diyen Vural, şöyle devam etti:
      ''Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dışında hazırlanıyor. Bugün bu anayasa konusunda Avrupa Birliği büyükelçilerinin, Talabani'nin bilgisi var, ama bizim milletimizin, Selçukluların bilgisi yok. Bu anayasa kimin için hazırlanıyor? Bu millet için mi hazırlanıyor? Yoksa yabancılar için mi hazırlanıyor? Milletimiz bunu merak etmektedir. Dolayısıyla bu anayasa çalışmaları devletin ve milletin içini boşaltan birtakım hukuki düzenlemelerin aracı olarak kullanılmamalıdır. Süratli bir şekilde anayasa hazırlık çalışmaları parlamentoya getirilmeli ve bu çalışmalar sonuçlandırılmalıdır.'' Milli iradenin parlamentoda oluştuğunu belirten Vural, ''Sapanca Gölü kenarında, Richmond Otel'de oluşmaz. AKP'nin MYK'sında da oluşmaz, yabancı büyükelçilerin odalarında da olmaz'' dedi.
      Seçimin yapıldığını, milletin 22 Temmuz'da milletvekillerini seçtiğini hatırlatan Vural, ''Milletten kaçmanın faydası yoktur. Parlamentoya getirsinler. Kapalı kapılar ardında Anayasa hazırlığı yapmaktan vazgeçsinler. Bu konuda TBMM başkanlığına yazılı müracaatta bulunduk'' şeklinde konuştu.
      Oktay Vural daha sonra Selçuk MHP İlçe Başkanı Haldun Bölge ve yönetim kurulu üyeleriyle Selçuk ve köylerinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu.

Milliyet



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs