En Sıcak Konular

'Serbest bırakılmaları suçsuz oldukları anlamına gelmiyor'

29 Temmuz 2015 18:56 tsi
Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Varol, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakılmasının, kesin suçlu ya da suçsuz oldukları anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol, terör örgütlerine yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakılmasının, kesin suçlu ya da suçsuz oldukları anlamına gelmeyeceğini, soruşturmaların devam ettiği kanaatinde olduğunu belirtti.
 
Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütlerine yönelik yurt içinde yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakıldığını söyledi.
 
"Bu kişilerin serbest bırakılmaları kesin suçlu ya da kesin suçsuz oldukları anlamına gelmiyor" diyen Varol, "Soruşturmanın gerekçesi örgüt üyeliğiyse bu, gözaltına alınanların hepsinin tutuklanması için yeterli bir gerekçe değil. Neticede süreç sürüyor. Adli makamlarca soruşturmaların devam ettirildiği kanaatindeyim. Biz Hukukçular Birliği Vakfı olarak bu soruşturmaları destekliyoruz. Ülkemizin her türlü terör belasından kurtulması lazım" ifadelerini kullandı.
 
Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Hüseyin Kaya da gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakılmasının soruşturmanın nihai sonucu olmayabileceğini belirterek, söz konusu soruşturmaların sürdüğünü düşündüğünü kaydetti.
 
Örgüt üyeliği gibi önemli soruşturmaların kısa sürede neticelenmediğine dikkati çeken Kaya, "Yargı sürecinin devam ettiği bir soruşturmada, kesin sonuç beklenmeli. Serbest bırakılmaları bu kişilerin suçsuz olduğu anlamına gelmeyebilir" diye konuştu.
 
1152 kişi gözaltına alınmıştı
 
PKK, KCK, YPG, YDG-H'den 932, DAEŞ'ten 143, DHKP-C ve diğer sol örgütlerden 77 olmak üzere toplam bin 152 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 184'ü kolluk kuvvetleri, 73'ü mahkemelerce serbest bırakılmış, 239 kişi kişi hakkında adili kontrol kararı verilmişti. 173'ü PKK, KCK, YPG, YDG-H, 33'ü DAEŞ, 1'i DHKP-C ve diğer sol örgütlerden olmak üzere toplam 207 kişi tutuklanmıştı.

aa


Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs