En Sıcak Konular

CHP: Müsamaha göstermeden mücadele edilmeli

29 Temmuz 2015 18:03 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, kamu düzeninin korunması için önlemlerin ivedilikle alınması ve teröre karşı müsamaha göstermeden mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görüşülen konulara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Koç, MYK toplantısında "ülkenin içine düştüğü iç ve dış güvenlik zafiyeti ile tırmanan çok yönlü ve çok boyutlu terör olaylarının" bütün yönleriyle incelendiğini, ayrıca Suriye ve Irak'ta konuşlanan DAEŞ terör örgütünün Türkiye'ye ve bölgedeki diğer devletlere yönelttiği tehdidin de MYK'da ele alındığını kaydetti.
 
"Yurttaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan anayasal düzenimize ve devletimize yönelen bu tehdide karşı tam bir azim ve kararlılıkla, hiçbir müsamaha gösterilmeksizin mücadele edilmesi gerekmektedir" değerlendirmesi yapan Koç, CHP'nin, ilgili tüm kamu kurumlarının eşgüdüm halinde ve hiçbir zaafa yer bırakmaksızın görevlerini ifa etmesini beklediğini belirtti.
 
Haluk Koç, şunları kaydetti:
 
"Birlik ve bütünlüğümüze yönelen, toplumsal barış ve güven ortamını tehdit eden terör saldırıları da toplantıda değerlendirilmiştir. Sivil yurttaşlarımıza ve kamu görevlilerine yönelen her türlü saldırı bir an önce son bulmalı, kamu düzeninin korunması için gereken önlemler ivedilikle alınmalıdır. Bu kapsamda toplumsal barış ortamını engelleyen, demokratik siyaset alanını kısıtlayan ve sivil siyasete yönelen her türlü müdahaleden vazgeçilmeli,  toplumsal barışın sağlanması için yapılması gereken tüm düzenlemeler yapılmalıdır. CHP, demokrasinin geliştirilmesi, birlik ve bütünlüğümüzün korunması ve barış ortamının geliştirilmesi için gereken tüm fedakarlığı yapmaya kararlıdır."

aa


 

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs