En Sıcak Konular

SGK ile TİKA arasında işbirliği protokolü

29 Temmuz 2015 17:19 tsi
Türkiye'nin sosyal güvenlik alanındaki tecrübesinin yurtdışına aktarılması hedeflenen protokol, iki kurum arasındaki yeni projelerin de başlangıcı niteliğinde olacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) arasında, Türkiye'nin sosyal güvenlik alanındaki tecrübesinin yurtdışına aktarılmasını amaçlayan işbirliği protokolü imzalandı.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, TİKA Başkanı Serdar Çam ile iki kurumun yöneticileri, SGK Erdoğan Özen Konferans Salonundaki işbirliği protokolünün imza törenine katıldı.

SGK Başkanı İlhan, yaptığı konuşmada, kurumlarının dış ilişkiler ve diğer paydaşlarla işbirliği konusunda oldukça aktif bir çalışma performansı gösterdiğini belirtti. İlhan, 2013'te 25 ülkeden 344, 2014'te ise 24 ülkeden 225 yabancı konuğu ağırladıklarını söyledi.

Protokolle Türkiye'nin sosyal güvenlik alanındaki birikiminin yurtdışına aktarılmasının hedeflendiğini vurgulayan İlhan, şöyle konuştu:

"TİKA ile imzalayacağımız protokol, bilgi değişimi, kültürlerin paylaşımı, iyi uygulamaların aktarılması ve alanında uzman kişilerin etkileşim içinde kalmalarıyla yenilikçi fikirlerin filizlenmesine katkı sağlayacak. Eğitim faaliyetlerinin koordinasyon içerisinde yürütülmesine hizmet edecek olan bu protokolün, birlikte yapacağımız diğer projelerinde başlangıcı olacağına inancım tam."

TİKA Başkanı Çam da SGK'nın sosyal güvenlik alanında önemli dönüşümler gerçekleştirmiş bir kurum olduğunu ifade etti. Çam, bu konudaki tecrübeyi dost, kardeş ve akraba ülkelerle paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
AA


Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs