En Sıcak Konular

Suriye'de muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

28 Temmuz 2015 14:16 tsi
Muhalifler, büyük kısmını kontrol ettikleri İdlib'i rejim güçlerinden arındırmak için bölgedeki operasyona ağırlık veriyor

Muhalifler, büyük kısmını kontrol ettikleri İdlib'i rejim güçlerinden arındırmak ve "rejimin kalesi" olarak adlandırılan Lazkiye'ye doğrudan saldırabilmek için operasyonlarına ağırlık veriyor.

Muhalifler, rejimin Şam'ın kuzeybatısında Lübnan sınırı yakınındaki Zebadani ilçesine saldırmasına karşılık, rejimin elinde bulunan İdlib'te Fua ve Kafraya köylerine "cehennem" ve havan toplarıyla saldırmaya başlamıştı.

Bunun devamı olarak muhalifler, İdlib kırsalındaki ilerleyişlerini sürdürüyor.

Kontrollerindeki İdlib'in ve Hama'nın kırsalını birleştirerek, rejimin kalesi Lazkiye'ye doğrudan saldırabilmeyi amaçlayan muhalifler, stratejik Freyke köyünün denetimini ele geçirdi.

Freyke köyü, muhaliflerin elindeki İdlib ile Hama ve Humus kırsalları ve Suriye'de Nusayri nüfusun yoğun şekilde yaşadığı Lazkiye'yi birbirine bağlayan noktada bulunuyor.

- "Amacımız İdlib, Hama ve Humus'u birleştirmek"

Halep'in Fethi ordusunun saha komutanlarından Ahmed Ulvan AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin İdlib'in güneybatısı, Hama'nın kuzeybatısı ile Lazkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan stratejik öneme sahip Freyke köyü ile Zeyzun elektrik santralinin kontrolünü rejimden aldığını söyledi.

Ulvan, "4 yıl önce bu köyden göç ettik. Freyke köyü ile Zeyzun elektrik santralinin denetimini sağlayarak bölgemize tekrar geri döndük. Birliklerimiz ayrıca bölgedeki Tel Avar, Tel Hikme, Mişemki tepelerinin kontrolü ve Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba bölgesine yakın Selet el Zehra köyünün sağladı" diye konuştu.

Hedeflerinin "İdlib'ten Hama ve Humus'taki muhaliflere ulaşmak" olduğunu belirten Ulvan, İdlib'in batı kesiminin rejim güçlerinden tamamen temizlendiğini, Freyke köyü çevresinde rejime ait bir tankla çok sayıda askeri aracın da imha edildiği belirtti.

Operasyonu Halep'in Fethi Ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam, Feylek eş-Şam, Nusra Cephesi, ile Cundu'l Aksa birlikleri ve ÖSO'ya bağlı Cebhet'ul Şam, Sukur el-Cebel ve Gab birlikleri gerçekleştiriyor.

İdlib'in güneybatısındaki Cisr eş-Şuğur ilçesinin batı kesimlerinden Hama'ya doğru ilerleyen Halep'in Fethi Ordusuna bağlı muhalifler, Mart ayında İdlib kırsalında operasyon merkezi kurmuş, kent merkezini ardından Cisr eş-Şuğur ile Eriha ilçelerinin kontrolünü ele geçirmişti.

AA



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,091 µs