En Sıcak Konular

Garanti'de görev değişimi

27 Temmuz 2015 15:58 tsi
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, görevini 2 Eylül itibarıyla Ali Fuat Erbil'e devredecek.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, görevini 2 Eylül itibarıyla Ali Fuat Erbil'e devredecek.

Hisse devrinin tamamlanması ve görev değişikliği, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Garanti Bankası Yeni Genel Müdürü Ali Fuat Erbil'in katıldığı basın toplantısı ile duyuruldu.

Doğuş Holding'in sahibi olduğu yüzde 14,89 oranındakiGaranti Bankası hissesinin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya (BBVA) devri resmen tamamlanırken, hisse devriyle birlikte BBVA'nın Garanti'deki payı yüzde 39,9 ve Doğuş Holding'in payı ise yüzde 10 olmuştu.

Ferit Şahenk, şunları kaydetti:

"Üst yönetimin desteği ile bankayı bugünlere getiren, Garantilere büyük motivasyon sağlayan ve bu başarıya ortak eden; dostum, mesai arkadaşım ve her şeyden önemlisi gerçek bir bankacılık duayeni olan Ergun Özen, görevini çok severek yapan, saygıdeğer Fuat Erbil'e devredecek, hayırlı olsun. 15 yılı aşkın süredir Ergun Özen ile beraber uyum içerisinde çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Elbette çok sıkıntılı günler de yaşadık ama inançla yolumuza devam ettik."

"Garanti'deki yüzde 10'luk hisseyi satacak mısınız?" şeklindeki soru üzerine Şahenk,"Doğuş grubunda asla diye bir şey olmaz. Ama şunu bizden beklemeyin: Bir gün Garanti'deki hissemizi satıp da Türkiye'deki başka bir bankaya ortak olur muyuz? Asla. Yeni bir banka kurar mıyız? Asla" dedi.

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez ise bugünün BBVA'nın tarihi için çok önemli bir gün olduğuna dikkati çekerek, BBVA olarak Garanti ile 4 yıldır sürdürdükleri kusursuz ilişkiler doğrultusunda, Türkiye'nin en iyi bankası Garanti'nin en büyük hissedarı olduğunu belirtti.

Türkiye'yi çok sevdiklerini, zorlu şartlara rağmen büyük ve güçlü ekonomiye sahip olduğunu dile getiren Gonzalez, dünyadaki en girişimci ve iş odaklı ülkelerden birisinin Türkiye olduğunun altını çizdi.

''Türkiye'ye yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğunuz görüyoruz''

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez, dünyada BBVA ve Garanti gibi teknoloji odaklı çalışan banka olmadığına dikkati çekerek, "Garanti şubesine gittiğinizde teknoloji ve insan görüyorsunuz, kağıt görmüyorsunuz. ABD'de ya da dünyanın en gelişmiş ülkelerde bunu göremezsiniz. Sadece Garanti'ye değil, Türkiye'ye yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğunuz görüyoruz" dedi.

AA

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,102 µs