En Sıcak Konular

IŞİD’lilerin adreslerini İngilizler verdi

26 Temmuz 2015 10:29 tsi
IŞİD’lilerin adreslerini İngilizler verdi Baskın yapılan IŞİD militanlarının çoğunun adresinin İngiliz dış istihbaratı MI6’in yaptığı dinlemelerle tespit edildiği öğrenildi.

Önceki gün başlatılan IŞID, PKK ve DHKP-C’ye yönelik toplu terör örgütü operasyonuna dün de devam edildi. Baskın yapılan IŞİD militanlarının çoğunun adresinin İngiliz dış istihbaratı MI6’in yaptığı dinlemelerle tespit edildiği öğrenildi.

Türkiye’nin bir çok ilinde önceki gün başlatılan operasyonlara dün de devam edildi. Dün de 25 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 371 kişi gözaltına alınırken, iki günde toplam gözaltı sayısı 668’e yükseldi. Bu operasyonlarda çok sayıda IŞİD üyesi de gözaltına alındı. Bu militanların belirlenmesinde İngiltere ile yapılan ortak çalışmanın etkili olduğu öğrenildi.
 
3 İngiliz kızın peşinden...
 
İngiltere vatandaşı 3 genç kızın Türkiye üzerinden IŞİD bölgesine geçmesinin ardından İngiliz dış istihbaratı MI6 ve İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard’ın temsilcileri, İstanbul’a gelerek burada Türk emniyetiyle koordineli olarak çalışmaya başlamıştı. Bu işbirliği kapsamında İngiliz istihbaratın telefon dinleme ve internet takip kapasitesi de etkin bir şekilde kullanıldı. Önceki gün İstanbul’da evlere düzenlenen baskınlarda da bu dinlemeler sonucu elde edilen bilgiler hedef belirlenmesi açısından çok etkili oldu.

‘Güvenli evler’ dinlendi
 
İngiliz istihbaratı IŞİD’e adam toplayan, yardım yapan ya da IŞİD’e katılımı muhtemel kişilerin İstanbul’daki ‘güvenli evler’ini dinlemeler sonucu tespit etti. Daily Mail gazetesinin haberine göre MI6 ajanları, Türkiye’nin IŞİD’in üzerine kararlılıkla gidileceğini açıklamasının hemen ardından elindeki tüm istihbaratı Ankara ile paylaştı. İstanbul’da 140 eve düzenlenen baskınlarda MI6’in sağladığı bilgiler ve İngilizler tarafından verilen adresler önemli rol oynadı.

Güvenli evlerin adreslerinin İngilizler tarafından yakalanan IŞİD militanlarının laptop ve cep telefonlarından tespit edildiği, birçoğunun Avrupa’dan gelen ve Suriye’ye geçmeden önce İstanbul’da geçici süreyle konakladıkları evler olduğu belirtildi.

Gazetevatan
 

Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs