En Sıcak Konular

26 STK'dan HDP'ye çağrı

26 Temmuz 2015 09:37 tsi
26 STK'dan HDP'ye çağrı Diyarbakır'da 26 STK ve derneğin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile 21 Temmuz'da gerçekleştirdiği 6 saatlik toplantının perde arkasına ulaşıldı.

Diyarbakır'da 26 STK temsilcisinin, AK Partili bakanlarla yaptığı toplantıda çözüm sürecinin bitmemesi gerektiği konuşuldu. Bedirhanoğlu, "Halkın HDP'ye oy vermesi, 'Barıştan yana tavır al. Teröre karşı tavrını koy' mesajıydı" dedi.

Diyarbakır'da 26 STK ve derneğin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile 21 Temmuz'da gerçekleştirdiği 6 saatlik toplantının perde arkasına Sabah ulaştı. Bir rapor olarak Bakanlar Kurulu'na sunulan toplantıda, STK'lar DAEŞ ve çözüm süreci odaklı önerilerini sunarken iki bakan da "Kasıtlı bir algı operasyonu, manipülasyon yapılıyor. AK Parti sürekli olarak DAEŞ ve çeşitli gruplarla ilişkilendirilmeye çalışılıyor" değerlendirmesi yaptı. Bakan Eker, bunun AK Parti'ye yapılmış ciddi bir haksızlık olduğunu ifade ederek, önümüzdeki dönem Güneydoğu halkında oluşan olumsuz algıyı düzeltmek için çalışacaklarını vurguladı. Toplantıya katılan bazı isimler şunları söyledi:

"HİÇ OLMADIĞI KADAR KAYGILIYIZ"

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu:
"Yaşanılan zıtlaşma bölgede ciddi bir kaygı yaratıyor. İş adamları olarak hiç olmadığı kadar kaygılıyız. Sayın Bakanlarla gerçekleştirdiğimiz toplantıda da bunu dile getirdik. Bölgede olumsuz, umutsuz bir algı var. Bütün partiler bunu düzeltmek, sağduyulu olmak zorunda. Toplantıda özellikle DAEŞ ile etkin mücadele edilmesi gerektiği dile getirildi. Çözüm sürecinin bitme ihtimali bizi çok kaygılandırıyor, tekrar ivme kazandırılmalı. Türkiye hem dışarıdan hem içeriden çatışmaların içine çekilmeye çalışılıyor. Toplum infiale sürükleniyor. Toplantıda HDP'nin tavrı ile ilgili görüşlerimiz de oldu. Bölge halkının HDP'ye oy vermesi, "Demokratik siyasetin içinde ol. Barıştan yana tavır al. Teröre karşı tavrını koy" mesajıydı. Bunun iyi okunması gerekir. HDP'nin barışı, demokratik siyaseti olmazsa olmazı olarak görmesi gerekir."

"DAEŞ'LE ETKİN MÜCADELE"

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar:
Toplantıda askıda kalan çözüm sürecine devam edilmesi ve DAEŞ'e karşı net tavır konulması gerektiğini bildirdik. Hepimiz terörü lanetledik. HDP ve diğer partilerin söylemlerine dikkat etmesi, sağduyulu davranması gerekiyor. Diyalog ortamı yitirilmemeli. Barışa zarar veren hiçbir tutumu, eylemi onaylamıyoruz.




Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,533 µs