En Sıcak Konular

Baykal İstanbul teşkilatını biçti

28 Eylül 2007 08:26 tsi
CHP lideri Baykal kılıcını çekti ve İstanbul yönetimini adeta biçti.

22 Temmuz seçimindeki başarısızlığın ardından sıkıntılı günler geçiren CHP'de, şimdi de İstanbul depremi yaşanıyor. 8 ilçe yönetimi görevden alındı

Kısa süre önce genel merkez tarafından il başkanlığı görevine atanan Gürsel Tekin, teşkilatlarda büyük bir operasyon başlattı.

Seçimlerden önce milletvekili adaylığı için istifa eden ilçe başkanlarının yerine yenileri atandı. 8 ilçe yönetimi ise görevden alındı. Toplamda 16 ilçenin yönetimi değişti. Azledilen ilçe başkanlarının karara tepkisi sert oldu. Başkanlar 'tüzük ihlal ediliyor' diyerek karara dilekçe ile itiraz etti. Dilekçelerin bir kopyası da genel merkeze gönderildi. CHP İstanbul Milletvekili ve Tekin'den önceki İl Başkanı Şinasi Öktem de yaşananlara büyük tepki gösterdi. Partisini ağır bir dille eleştiren Öktem, "Ortada hukuksuz bir durum var. Tüzüğe aykırı işler yapılıyor. Yeni il başkanının atanması da tüzüğe aykırıydı. CHP, kendi tüzüğüne uymalı ve hukuk kuralları içinde yönetilmeli." dedi. Tekin'in kongre için kendi kadrosunu oluşturmaya çalıştığını öne süren Öktem, ilçelere atanan geçici yönetimlerde parti üyesi olmayan isimlerin yer aldığını iddia etti.

Görevden alınan ilçeler arasında yer alan Eyüp teşkilatının eski başkanı Lütfü Gündöndü, gerekçe sunulmadan görevlerine son verildiğini söyledi. Gündöndü, "İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, daha önce Levent'te bir pastanede, benim yönetimimde yer alan arkadaşları topladı. Yerel seçimlerde meclis üyeliği teklif ederek, ilçe yönetiminden istifa etmelerini istedi. İtirazlarımızı yaptık. Sonuç alamazsak, konuyu mahkemeye taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Ümraniye eski ilçe başkanı Erdoğan Mert, yapılan atamaları 'tasfiye operasyonu' olarak değerlendirdi. 35 yıldır CHP üyesi olduğunu dile getiren Mert, "Ümraniye'nin oyunu 60 binden 97 bine çıkardım. Konumumu güçlendirince, beni istemediler. Hukuk mücadelesi vereceğim. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim." ifadelerini kullandı. Erdoğan Mert, bazı ilçelere atanan geçici yönetimlerin, Deniz Baykal muhalifi olduğunu da iddia etti. Eski Şile ilçe başkanı Gülseren Yenal da, 'keyfi' olarak görevine son verildiğini düşünüyor.

Eleştirilerin odağındaki İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise atamaların gayri hukuki olduğu yönündeki iddiaları reddediyor. Tekin, "Yapılanların tümü tüzüğümüze uygun. Arkadaşlarımız niye böyle konuşuyor, anlamıyorum." açıklamasında bulunuyor. Atamaları 'nöbet değişimi' olarak nitelendiren Gürsel, herhangi bir tasfiye operasyonunun söz konusu olmadığını kaydediyor.

aktifhaber



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs