En Sıcak Konular

'ABD, El Kaide'yi Irak'a çekti'

27 Eylül 2007 21:09 tsi
'ABD, El Kaide'yi Irak'a çekti' Arap Birliği'nin Irak dosyasından sorumlu Ali El Caruş, yaptığı açıklamada, "ABD, Irak'ı El Kaide'nin merkez üssü haline getirdi ve onu Irak'a çekti." dedi ve ekledi: "Arap ülkelerini bu yıkıcı plana ciddiyetle ve kararlılıkla karşı çıkmalı..." İ

Arap Birliği, ABD senatosunun kabul ettiği, Irak'ın gevşek bir federatif yapı içinde 3 bölgeye ayrılmasını öngören plana karşı olduğunu belirterek, planı ''yıkıcı'' olarak nitelendirdi.

Arap Birliği'nin Irak dosyasından sorumlu Ali El Caruş, yaptığı açıklamada, Arap ülkelerini bu yıkıcı plana ciddiyetle ve kararlılıkla karşı çıkmaya çağırdı.

Arap ülkelerinin, Irak halkına yardımcı olmak için Irak'ın yanında olması gerektiğini belirten El Caruş, ''ABD'nin, silahlarıyla Irak'ı yıktığını, El Kaide'yi Irak'a çektiğini ve Irak'ı El Kaide'nin merkez üssü haline getirdiğini'' söyledi.

Irak'ın Şii Devlet Başkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi de Kahire'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkelerinin geleceğine karar verecek olanın Iraklılar olduğunu belirtti.

Abdülmehdi, Irak'ın binlerce yıldır birlik içinde olduğunu, bu birliği ve beraberliği koruyacak dirayeti bulunduğunu söyleyerek, ''Hiç kimse Irak'ın bölünmesini hayal edemez'' dedi.

ABD Kongresi'nin üst kanadı senato, önde gelen Demokrat senatör Joe Biden tarafından önerilen ve Irak'ın gevşek bir federatif yapı içinde 3 bölgeye ayrılmasını öngören, ancak bağlayıcılığı bulunmayan tasarıyı ezici çoğunlukla kabul etmişti.

Senato genel kurulundaki oylamada 23'e karşı 75 oyla kabul edilen tasarı, Irak'ın tek ülke olarak kalmasını, ancak Şii, Sünni ve Kürt bölgelerine ayrılmasını, petrol gelirlerinin denetiminin ise Bağdat yönetiminde kalmasını öneriyor.



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs