En Sıcak Konular

Borsa günü düşüşle tamamladı

22 Temmuz 2015 18:17 tsi
Borsa İstanbul 100 (BIST100) endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,44 düşüşle 81.222,38 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre 361,24 puan azalırken, toplam işlem hacmi 3,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,41 değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 0,37 artış kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,07 ile "turizm", en fazla kaybettiren sektör ise yüzde 2,01 ile "gıda, içeçcek" oldu.
 
Güne yükselişle başlayan ve gün içinde en yüksek 81.856,73 puanı gören BIST 100 endeksi, bu seviyeden gelen satışların etkisiyle 80.677,01 puana kadar geriledi. İkinci seansta tekrar 81.000 puanın üzerine çıkan endeks günü 81.222,38 puandan tamamladı.
 
Analistler, dolar/TL'nin 2,7228 ile son bir ayın zirvesini görmesiyle pay piyasasında satışların arttığını, koalisyon görüşmeleri ve jeopolitik gelişmelerin piyasanın yönü üzerinde etkili olduğunu belirtiyor.
 
Teknik olarak endeksin 80.200 seviyelerinde desteği olduğunu kaydeden analistler, yukarı hareketlerde ise 82.000 seviyesinin hedeflenebileceğini dile getiriyor.
 
Analistler, yurt içinde yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu temmuz ayı faiz kararına odaklanacağını kaydediyor.
 
Merkez Bankası'nın yarın gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin AA Finans'ın 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandırdığı beklenti anketine göre ekonomistlerin tamamı politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı), faiz koridorunun alt ve üst bandında herhangi bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor.
 
TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Mevcut durumda politika faizi yüzde 7,50, faiz koridorunun üst bandı yüzde 10,75, alt bandı ise yüzde 7,25 seviyesinde bulunuyor.
 
İstanbul serbest piyasada dolar 2,7120 liradan, avro 2,9650 liradan satıldı.

aa

 

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs