En Sıcak Konular

Hüda Par'dan kritik Suruç patlaması açıklaması

22 Temmuz 2015 16:21 tsi
Hüda-Par, Suruç’taki kanlı eylemin arkasında IŞİD'in olması ihtimali üzerine yaptığı değerlendirmede, bunun örgütün Türkiye’de yeni eylem stratejisi geliştirdiği anlamına geldiğini söyledi.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Dış İlişkiler Danışmanı Zeynep Bozdaş, Suruç’taki eylemin arkasında IŞİD varsa, bunun örgütün Türkiye’de yeni eylem stratejisi geliştirdiği anlamına geldiğini söyledi.

Rudaw’a konuşan Bozdaş, Türkiye’nin halen Sünni dünyada saygı gördüğünü ve böyle eylemlerin tepki çekeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye başbakanı Ahmet Davutoğlu, İŞİD üzerinde durdu ama IŞİD üstlenmedi. IŞİD, Diyarbakır bombasının ardından da bir açıklama yapmamıştı. Eğer bu saldırının arkasında da IŞİD varsa bu Türkiye’de eylem noktasında yeni bir strateji geliştirdiği anlamına geliyor.”

"IŞİD KAMUOYU YOKLAMASI YAPIYOR"

IŞİD’in kamuoyu yoklaması yaptığını düşündüğünü ifade eden Bozdaş, “Türkiye yönetimi hala Sünni dünyada ciddi anlamda saygı görüyor. IŞİD, Türkiye’ye yönelik böyle eylemlerin tepki çekeceğini düşünüyor olabilir. IŞİD Libya, Mısır, Suriye, Irak gibi yerlerde belirli bir tezle eylem gerçekleştiriyor ama Türkiye için henüz geçerli bir zemini yok” ifadeleri kullandı.

"SİPARİŞ USÜLÜ EYLEM..."

Bozdaş, Bu eylemler sipariş üzerine de gerçekleştirilmiş olabilir” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“IŞİD, El Kaide’ye göre stratejik akıl noktasında daha üstün. Düşman gördüğü bir yapıyı güçlendirecek eylemler yapıyor olması pek mantıklı değil. Ancak belli güçlerden karşılık alarak böyle eylemler gerçekleştiriyor olabilir.”

HÜDAPAR'DAN SURUÇ SALDIRISINA KINAMA GELMİŞTİ

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, twitter hesaplarından yaptığı açıklamada, Suruç'taki bombalı saldırıyı kınamışlardı.

"Kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun, Suruç'taki bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum" diyen Yapıcıoğlu, saldırının en kısa sürede aydınlatılması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Bu tür saldırılarda güvenlik açığının mazeret olmayacağığını belirten Yapıcıoğlu, çatışmaları sınırın bu tarafına sıçratmaya çalışıldığına dikkat çekmişti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz da, saldırıyı kınayarak, yaralılar için kan ihtiyacına dikkat çekmişti.

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs