En Sıcak Konular

Hakimin utandıran fuhuş pazarlıkları

27 Eylül 2007 20:19 tsi
Fuhuş örgütü kurmakla suç tutuklu hâkim Mustafa Hakkı Çetin'in yargılamasının bugünkü bölümünde telefondaki pazarlıkları ortaya çıktı. İfadeler çok ayıp..

Fuhuş örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında dava açılmasının ardından hâkimlikten istifa eden Mustafa Hakkı Çetin'in yargılanmasına bugün devam edilecek. İddianamede Çetin'in, yabancı uyruklu altı kadınla birlikte olmak isteyen kişilerle telefonda, "Bence ötekini alabilirsin. Çok iyi muamelesi var onun", "Genç de, yalnız yeni geldiği için çok talep var", "Saatlik mi sabaha kadar mı?" yönünde pazarlıklar yaptığı iddia ediliyor.

Ankara polisinin gerçekleştirdiği "Orkide" isimli operasyon sonucu tutuklanan Çetin hakkındaki iddianamede, "insan ticareti yapmak", "örgütlü fuhuş yaptırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 2 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi. Çetin'in, Olga Kaneyeva, Elana Slepenkova, Saida Baygishieva, Seme Djimanova, Svetlana Pankratova ve Emma Ayugina isimli yabancı uyrukla kadınları "sizi hapse attırırım" demek suretiyle korkuttuğu ve paralarını ellerinden aldığı öne sürüldü.

Telefon görüşmeleri
İddianamede, Çetin'in, mağdur kadınların fuhuş için temini konusunda kendisine gelen istekleri, sevgilisi olduğu iddia edilen Zara Çetin aracılığı ile karşıladığı belirtildi. Çetin'in telefonda yaptığı görüşmelerin yer aldığı iddianamede, zaman, yer ve ücret konusunda talepte bulunanlarla Zara Çetin arasında irtibat kurarak kadın temini konusunda organizasyon yaptığı öne sürülüyor. Çetin'in bu konuda yaptığı telefon görüşmelerinden bazıları iddianamede şöyle geçiyor:

"Şimdi iki tane var... Bence şeyi al, yani ötekini alabilirsin, çok iyi muamelesi var onun... Bunu ben sana göndereyim... 100 dolar verecek derim... O zaman bana şeyi oda numarasını verirsin... Gençte yalnız yeni geldiği için böyle olduğu için çok talep var diyor... Saatlik mi alacak sabaha kadar mı alacak... İki saatlik alırsan 100 dolar de sabaha kadar olursa 250-300 arası bir şey versin işte... Bir de taksi parasını verecek o ayrı... He anladım 303... Gece 12'de... Ona 200 dolar verecekler... Bir kişi değil mi... Tamam konuşuyumda seni arayayım, kaç tane... Hı, o zaman sen kesin şey yapacaksan ben ayırttırayım... Kıza da söyle 100 dolar verecek..."

Eve uğrayıp paraları alıyor
İddianamede Çetin'in, Zara Çetin'in talimatları doğrultusunda fuhuş yaptırılan mağdurları kaldıkları evde zaman zaman, hatta gece geç saatlerde kontrol ettiği, Zara Çetin ile arasında para alışverişi olduğunun da tespit edildiği belirtildi



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs