En Sıcak Konular

Bombacının kimliği belirlendi

22 Temmuz 2015 08:47 tsi
Bombacının kimliği belirlendi Şanlıurfa Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği, saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının kimliği belirlendi.

Kafatasının yarısı ve kolu vücudundan ayrılmış halde bulunan bombacının, Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu ortaya çıktı.

MAYIS AYINDA SURİYE'YE GİTTİ

Üniversiteyi terk ettiği öğrenilen Alagöz'ün mayısta Adıyaman'dan ayrılıp DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği belirlendi. Ailesinin "örgüte katılmıştır" ihbarı üzerine "Terör Nitelikli Kayıp" olarak aranan Alagöz'ün örgüt kampında bomba eğitimi alıp geri döndüğü öğrenildi. Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü yarıda bırakan bombacının alana kadın kılığında girdiği değerlendirildi. Patlama esnasında bombacının tüm vücudunun imha olması ise bombanın bilyelerle güçlendirilmiş, parça tesirli ve tahrip gücü yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Bombacının TNT patlayıcı, çelik bilye ve çivilerle güçlendirilmiş bombayı vücuduna sardığı bunu kamufle etmek için de kadın kılığında alana giriş yaptığı değerlendirildi. Güvenlik güçleri, etkisinin bu kadar yüksek olmasından dolayı bombanın profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığını belirledi.

MİTİNG SALDIRISIYLA AYNI...

Bombanın Diyarbakır'da 5 Haziran günü HDP mitinginde patlatılan patlayıcıyla aynı olduğu da belirlendi. Bombacının tek başına olmadığı en az bir gözcüyle birlikte hareket ettiği değerlendirildi. Alagöz'ün 5 Haziran'da HDP'nin Diyarbakır mitingine yönelik saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder'le de irtibatlı olduğu değerlendirildi. Yetkililer iki bombacı arasındaki irtibatın örgüte ait kamplarda gördükleri eğitimler sırasında sağlanmış olabileceğini değerlendirdi. Ve bunlarla bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüphelileri tespit etmek için soruşturmayı derinleştirdi.

KAMERA VAR, KAYIT YOK

Olay yerindeki kamera kayıtlarını inceleyen polis ilginç bir ayrıntıya ulaştı. Amara Kültür Merkezi'ne ait kameraların çalıştığı ancak kayıt yapmadığı belirlendi. Kamera kayıt cihazı olmadığı için olay anına ait görüntülerin kayıt altına alınamadığı öğrenildi. MİT ve Emniyet İstihbaratı'nın yaptığı çalışma sonucunda örgütün saldırı planlarıyla ilgili 30 Haziran'da emniyet birimlerinin uyarıldığı tespit edildi. "Gizli" kodlu uyarı notunun İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay'ın da aralarında bulunduğu 34 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği kaydedildi. Kapsamlı bilgilere yer verilen notta, örgütün son dönemde ağır kayıplar vermesi üzerine Türkiye'de eylem yapmak için sınır illerindeki hücre evlerine "saldırı timleri" yerleştirdiği belirtildi. Uyarı notunda, DAEŞ üyelerinin Adana'daki NATO üssünü hedef yapmak üzere bölgede keşif yaptıkları kaydedildi.

Sabah



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs