En Sıcak Konular

Telefonda fiyat tarifesi yine karıştı

27 Eylül 2007 18:43 tsi
Danıştay, 1 Mart'ta yürürülüğe giren T.Telekom'un ücret tarifesinin onayına ilişkin Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı kabul etti.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Türk Telekom tarafından hazırlanan, 1 Mart 2007 itibariyle yürürlüğe giren yeni ücret tarifesinin onaylanmasına ilişkin 25 Aralık 2006 tarihli Telekomünikasyon Kurulu kararının ve 28 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tarife yönetmeliğinin 7. maddesinin tavan fiyat yöntemine ilişkin kısımlarıyla 11. ve 12. maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davaya ilişkin ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 13. Dairesi, söz konusu Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesini durdurmuş, tarife yönetmeliğinin dava konusu hükümlerine yönelik yürütmenin durdurulması istemini ise reddetmişti.

Daire kararının yürütmenin durdurulmasına ilişkin kısmına davalı Telekomünikasyon Kurumu, yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kısmına ise davacı TELKODER karşılıklı itiraz etmişti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazları bugün karara bağladı.

Davacı TELKODER'in itirazını reddeden Kurul, davalı Telekomünikasyon Kurumunun itirazını ise kabul etti. Kurul, Danıştay 13. Dairesi'nin yürütmenin durdurulması kararındaki tarifenin dayanağı tebliğin olmadığı yönündeki gerekçesine katılmadı.

Tarifenin yürürlüğü girdiği tarihte başka bir tebliğde konuya ilişkin geçici bir maddenin bulunduğuna işaret eden Kurul, 13. Daire'nin bu geçici maddeyi de dikkate alarak yeniden yürütmenin durdurulması istemini değerlendirmesini istedi. Danıştay 13. Dairesinin kararının ardından Türk Telekom, 21 Temmuz 2007'den itibaren geçerli olmak üzere şehir içi görüşmelerde standart hatta yüzde 16, hesaplı hatta yüzde 10 indirim yapmıştı.



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs