En Sıcak Konular

Doğan Grubu'nun Malezya çıkartmasının sponsoru kim?

27 Eylül 2007 17:28 tsi
Doğan Grubu'nun Malezya çıkartmasının sponsoru kim? Doğan Grubu bir anda 'Türkiye Malezya mı oluyor?' safarisi başlattı. Gruba bağlı gazete ve televizyonlar adeta Malezya'yı abluka altına almış durumda. Peki bir anda ortaya çıkan bu 'Malezyalılaşma' senaryolarının kaynağı ne?

Türkiye'nin gündemine son günlerde yeni bir tartışma sokuldu. "Türkiye Malezya olur mu?". Daha birkaç ay öncesine kadar ekonomideki başarısı ve IMF programına ihtayaç duymadan da kalkınması haberleriyle Türk basınında yer alan Malezya, bir anda şeriat tehlikesi açısından Türkiye'nin "model ülkesi" haline geldi.

"Türkiye Malezya olur mu?" tartışmalarının gündeme gelmesiyle beraber Doğan Grubu'na bağlı Hürriyet, Milliyet, Kanal D ve CNN Türk, muhabir ve foto-muhabir ordusuyla Malezya çıkartması yaptı. Muhabirler günlerdir "Türkiye Malezya olur mu?" sorusunun işaretlerini arıyorlar. Peki günlerdir süren bu Malezya çıkartmasının sponsoru kim? Ensonhaber.com sitesinde yer alan habere göre sponsorları hiç de yabancı değil!

Sitenin haberinde bu gezilere ABD merkezli HUDSON ENSTİTÜSÜ sponsor olduğu belirtiliyor. 

Haber şöyle devam ediyor:

Washington'da gruplar arasında bir iktidar çatışması var. Beyaz Saray'da tek bir iktidar yok. Bush çevresine yakın bir grup "Ilımlı İslam" projesini empoze ediyor. ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke bir demecinde; “Türkiye ile Malezya dünyada "Ilımlı İslâm'ın uygulandığı iki ülke” ifadelerini kullanmıştı.

Bu grup AKP iktidarı ile ilişkilerini iyi tutan ve AKP'yi destekleyen grup. Diğer taraftan Türkiye üzerine geçmişten beri senaryolar üreten bir grup var ki, Türkiye'de 'İslamcı' bir iktidar istemiyor, kendi kuklası olacak birilerini istiyorlar. Hele de Türkiye'nin İran ile enerji işbirliği antlaşması imzalaması bu çevreyi çıldırtmaya yetiyor. Tüm bu gelişmeler dikkate alındığı zaman, AKP iktidarının son dönemde İran ile imzaladığı antlaşmalardan rahatsız olan grubun, AKP'yi hizaya çekmek için böyle bir "Şeriat tehlikesi" propagandasını pompalamaya başladığını düşünmek hiç de zor değil. Hudson Enstitüsü aslında bağımsız bir Enstitü olmasına ve ABD yönetimi tarafınan finanse edilmemesine rağmen, Beyaz Saray'daki Neo-con kadroyla ilişkilerinin iyi olduğu biliniyor. Bu durumda daha önce Türkiye üzerine karmaşık senaryolar üreten bu enstitünün, AKP iktidarına karşı başlatılacak bir psikolojik savaşta ön saflarda yer alması akla yakın bir ihtimal olarak öne çıkıyor.



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs