En Sıcak Konular

Gül sarı, Erdoğan eflatun, Pamuk kırmızı

27 Eylül 2007 15:46 tsi
Gül sarı, Erdoğan eflatun, Pamuk kırmızı Sağlık, çocuk psikolojisi, hatta ikili ilişkiler renklerin etkisi altında. İşin uzmanı Metin Yahya Üster, yanlış seçimlerin üzücü sonuç verebileceğini söylüyor: Aynı renge sahip çiftlerin imkânsız aşkı gibi...

"Renksiz insan mutsuz, sevgisiz ya da yalnızdır. İnsan kendini renkle ifade eder. Karakter renktir." Renkbilimci Metin Yahya Üster, rengin hayatımızdaki önemini bu sözlerle ifade ediyor. Radikal'de verilen habere göre, Çin'de geçirdiği yedi yılda renklerle karakter tahlili yapmayı öğrenen Üster'e göre her renk bir enerji ve sağlıklı bir yaşam için her birinden yararlanmamız gerekiyor. Çünkü renkler bizi psikolojik ve fizyolojik olarak etkiliyor.

İşin bir de sağlık yönü var. Omurgaya simetrik dizilmiş yedi adet birincil enerji merkezi olan çakraların yönlendirdiği organ ve bölgeler olduğunu belirten Üster, "Kalp ve kalp bölgesi yeşil, o yüzden bu organ ve bölgedeki herhangi bir hastalığın ilacı da yeşildir. Kas ve kemik hastalığı tedavileri uzun zaman alır, diğer tüm rahatsızlıklar renk enerjileriyle tedavi edilebilir" diyor.

Mavi üstüne mavi bindirmek!

Peki yanlış renk kullanımı ne tür sonuçlara yol açıyor? İşte Üster'in yanıtı: "Metabolizmanın dengesini bozar ve fiziksel rahatsızlıklara sebep olur. Çocuğun veya yetişkinin içgüdü rengi maviyse, onu mavi odada yaşatmak, sık sık ten temaslı mavi giysiler giydirmek, mavinin üzerine mavi bindirmektir. O zaman bu rengin olumsuz yönü olan mutsuzluk, sevgisizlik ve yalnızlık yüklenmiş olur. Renklerin çocuğun gelişiminde, kişilik yönlendirilmesinde büyük etkisi vardır."

Renkler, ikili ilişkilerde de önem kazanıyor. Örneğin rengi turuncu çıkmış bir kadının mavi içgüdü renkli bir adamla mutlu ve kalıcı yaşam sürdürmesi mümkün, çünkü turuncuyla mavi birbirinin tamamlayıcısı olan renkler. Üster, aynı renge sahip çiftlerinse birbirlerinden bir şey alıp veremeyeceklerini, bu nedenle birliktelikte kısa zamanda çatlama ve ayrılık olacağını söylüyor. Çiftler arasında uyumu artıran renklere bazı örneklerse şöyle: Kırmızıyla turkuvaz, turuncuyla mavi, sarıyla mor, yeşille koyu pembe...

* * * * *

Gül sarı, Erdoğan eflatun, Pamuk kırmızı

Abdullah Gül: Sarı kişilikli. Entelektüel, yönetici, buluşçu, projeci ama biraz sinirli ve stresli.
Recep Tayyip Erdoğan: Eflatun renkle yaşıyor. Bilge, kutsal, ulvi ama hayal dünyası çok geniş. Sarıyla eflatun birbirinin komplemanteri olduğundan cumhurbaşkanıyla başbakan birbirini tamamlıyor.
Devlet Bahçeli: Sarı ve maviyle birlikte yaşıyor. Yönetici ruhunu, iddialarını, hırslarını sarıyla ortaya koyarken, maviyle de çoğu zaman durgun, mağrur, gururlu ve onurlu kişilik sergiliyor.
Deniz Baykal: Kırmızı ve mavi renklerle yaşadığından çoğu zaman atak, güçlü, önde ve cesur. Çoğu zaman da yılmış, geriye çekilmiş ve tekrar önde iletişimi arzu eden bir nekahet döneminde görülebilir.
Sezen Aksu: Tam bir mavi kişilik. Mağrur, onurlu ve gizemli. Bazen hayalci ve iyi bir iletişimci.
Kadir İnanır: Kamuoyunun onu tanıdığı görüntüsü olan sert, otoriter ve kalp kıran görünümünün aksine, gizli acıma ve merhamet duygusu çok önde.
Orhan Pamuk: Kırmızı karakterle yaşıyor. Atak, güçlü, kendinden emin, cesur bir kimlik sergiliyor.

* * * * *

Renginizi bulun

Renk numerolojisi sistemindeki dokuz rengin 1'den 9'a kadar birer değeri var. Kişinin ismindeki harfler arasında en yüksek sayı değerine karşılık gelen renk, kişinin baskın rengi oluyor. Renklerin karşılığı olan rakam ve harfler şöyle:
Kırmızı: 1 - A, J, S, Ş
Turuncu: 2 - B, K, T
Sarı: 3 - C, Ç, L, U, Ü
Yeşil: 4 - D, M, V
Mavi: 5 - E, N, W
Çivit mavisi: 6 - F, O, Ö, X
Eflatun: 7 - G, P, Y
Opal: 8 - H, Q, Z
Lâl: 9 - I, İ, R

* * * * *

Hangisi ne diyor?
Kırmızı: Ataklık, cesaret, aşk dolu olmak, agresiflik.
Turuncu: Yapıcılık, neşe, melankoli.
Sarı: Entelektüel güç, yöneticilik, asabiyet, stres.
Yeşil: Kendine hâkimiyet, güven.
Mavi: İnanç, idealizm, yalnızlık, sevgisizlik.
Çivit mavisi: Dürüstlük, doğruluk, ikili ilişkilerde başarısızlık.
Eflatun: Arzuların değişimi ve dönüşümü, hayal dünyası.
Opal: Hayata bağlılık.
Lâl: Merhamet.



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs