En Sıcak Konular

Suriyelilere kömür yardımı yapılacak

17 Temmuz 2015 16:39 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere toplam 150 bin ton kömür yardımı yapılacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin il teşkilatınca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları binasının bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
 
Törende konuan Yıldız, Türkiye'nin çevresinde, birçok yerde Müslümanlar ve kendisine "Müslümanım" diyenlerin savaştığını, çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, hergün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Biz ne zalimlerden yana olacağız ne mazlum kalacağız. Ama mutlaka bunlarla alakalı Türkiye'nin her yönüyle güçlü olması gerekiyor. Kayseri'de ve Türkiye'nin dört bir yanında hiç kimse aç kalmasın diye aşevleri kuruldu. Sivil toplum örgütlerimiz ve hassasiyeti olan işadamlarımızda dahil olmak üzere hiç kimsenin aç kalmasına müsaade edilmedi. Biz de aynı şekilde Suriye'den gelen kardeşlerimize kucak açtık. Adana, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep gibi şehirlerde, valiliklerden, belediyelerden, kaymakamlıklardan ' Suriyeli kardeşlerimizekömür gönderebilirmiyiz' şeklinde talep geldi. Geçen yıl yerli üretimimizden 2,2 milyon ton kömür dağıttık. Yaklaşık 2 milyon aileye ulaştık. Şimdi de 150 bin ton civarındaki yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz. Bu da bizim sektörümüzün borcudur diye düşünüyoruz. Bunu kimse yadırgamasın. Kömürümüz var Suriyeli kardeşlerimize de dağıtırız. Onların ihtiyaçlarına karşı da hiçbir şekilde kayıtsız kalmayız."

aa


Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs