En Sıcak Konular

Kısa günün karı: 11 Milyon YTL!

27 Eylül 2007 15:14 tsi
Kısa günün karı: 11 Milyon YTL! Açılışı izdihama neden olan Alman bir teknoloji mağazasının, kampanya kapsamında 2 saatte sattığını açıkladığı 94 bin 300 üründen 11 milyon YTL elde edildiği hesaplanıyor. İşte kısa süren yağma gibi günün karı..

Önceki gün İstanbul Ümraniye'de gerçekleşen açılışı izdihama neden olan Alman elektronik mağaza zinciri MediaMarkt'ın 2 saat içinde tükendiğini açıkladığı promosyonlu ürünlerden yaklaşık 11.2 milyon YTL ciro elde edildiği hesaplanıyor. Gazeteler ile birlikte verilen insert bilgilendirici ekler aracılığıyla duyurduğu kampanya kapsamında 94 bin 300 ürün bulunuyordu. Verilen bilgiye göre, 5 bin 300 televizyon, 50 bin CD ve DVD, 2 bin 300 HiFi ürünü, 800 laptop, 19 bin mikrodalga, 2 bin telekomünikasyon ürünü, 2 bin kamera, 10 bin beyaz eşya ve 2 bin 900 DVD oynatıcının satışı ilk 2 saatte tamamlandı.

ASLAN PAYI TV'DEN
Sabah'ın haberine göre, MediaMarkt yetkilileri elde edilen ciroyu açıklamaktan kaçınsa da gazetelere verilen ilanlarda yer alan fiyatların ortalaması baz alınarak yapılan hesaplamalara göre, ciroda aslanpayı 19 bin ürünün yer aldığı televizyondan elde edildi. Ortalama fiyat bin YTL olarak kabul edilirse ve 5 bin 300 TV'nin satıldığı göz önüne alınırsa sadece TV'den 5.3 milyon YTL ciro elde edildiği ortaya çıkıyor. Bunu sırasıyla 2.9 milyon YTL ile beyaz eşya, 623 bin 500 YTL ile DVD oynatıcı takip ediyor. Buna, 532 bin 800 YTL'lik laptop, 570 bin YTL'lik fırın, 320 bin YTL'lik telekomünikasyon ürünleri gibi ürünlerin ciroları eklendiğinde yaklaşık 11.2 milyon YTL'lik gelir elde edildiği hesaplanıyor.

2 AYRI İNCELEME BAŞLATILDI

Bu arada, MediaMark'ın izdiham yaratan açılışının ardından Sanayi Bakanlığı ve Rekabet Kurumu 2 ayrı inceleme başlattı. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, "Konu birkaç boyutu ile inceleniyor. Reklam Kurulu yanıltıcı reklam olup olmadığını, Rekabet Kurulu da diğer üreticiler açısından rekabete aykırı davranış olup olmadığını inceliyor" dedi.
'Girdiğimiz her ülkede rakipler de fiyat düşürdü'

Media Markt Türkiye, dün bir yazılı açıklama yaparak, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde rekabet kurallarına ve yönetmeliklere uygun hareket ettiğini söyledi. Açıklamada, Media Markt'ın tüketici elektroniği pazarında yıllardır uygulanan ezberi bozduğu dile getirilderek, şunlar kaydedildi: "Media Markt'ın açılışı nedeniyle sektörde bazı rahatsızlıklar duyulduğu ve resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulunulduğu doğrudur. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklamalarımız olacaktır. Uyguladığımız fiyat stratejisi, giriş yaptığımız her ülkede fiyatların aşağı çekilmesine sebep olmuştur ve bu da o ülkede rekabeti artırarak kişilerin teknolojiye daha uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamıştır."


Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs