En Sıcak Konular

HDP: Ak Parti-CHP koalisyonunu destekleriz

15 Temmuz 2015 16:39 tsi
HDP Ankara vekili Önder, Ak Parti-HDP görüşmesinin ardan yaptığı açıklamada ilkelerine uyacak AKP-CHP koalisyonuna "yapıcı muhalefet" olabileceklerini söyledi

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirilen koalisyon toplantısının ardından açıklama yaptı.

HDP’nin adalet, barış ve demokrasi başlıkları altında 15 maddeden oluşan “Türkiye toplumunun 25. dönem parlamentosundan temel beklentileri ve HDP'nin ilkesel yaklaşımları" belgesini Davutoğlu’yla paylaştıklarını aktaran Önder şunları söyldi:

Bir AKP ve CHP koalisyonunun bu üç başlığı içererek, ilkesel bir yaklaşım konseptiyle ele alarak gerçekleşmesi doğrultusunda oluşacak bu formüle yapıcı bir muhalefet, katkı sunucu bir muhalefet noktasında tutum alacağımızı belirttik. Sayın Başbakan da gerek koalisyon gerek andığımız bu diğer temel meselelerimiz hakkındaki fikirlerini paylaştı. İlkesel olarak temaslarımızın gerektikçe sürmesi ya da kesintiye uğramaması konusunda temel bir mutabakatla uğurladık.

Öcalan bu ülkede barış ve demokratik hareketlerin tema geliştiricisi ve teminatı olmuştur. Bizim ona sıradan bir ziyaret yapmamız söz konusu değildir.

Barış sürecinin kırılmasına sebep olan, yok sayılan doğru bulunmayan Dolmabahçe deklarasyonu şartlarına dönülmeli, daha ileri bir noktadan ele alınmalı. Bu ülkemizi ilgilendiren konu olmaktan çıkmış bölgemizi, komşularımızı ve insanlığı ilgilendirecek bir durum halini almıştır.

Sayın Demirtaş’ın dile getirdiği şekilde söyleyeyim. “Demokrasi ile silah bir arada olamaz” Ama ikisinin bir arada olamaması gerçeği birinin yükselmesiyle doğru orantılıdır. Demokrasi ne kadar yükselirse silah yok olur. Salt bir meseleyi silah boyutuna indirerek, demokrasiden ayrı olarak ele almak bu meselenin ağırlığını göz ardı etmek demektir.

“Bütün ülkenin hayrı için en çok oy almış iki siyasi partinin, geniş mutabakat zeminin şart olduğunu düşünüyoruz” diyen Önder, Öcalan ile görüşüp görüşmeyecekleri konusundaki soruya ise “Hükümetten adaya gidiş konusunda bize net bir takvim iletilmiş değil” cevabını verdi.

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs