En Sıcak Konular

ABD'den flaş 'Kürt devleti' açıklaması

15 Temmuz 2015 08:41 tsi
ABD'den flaş 'Kürt devleti' açıklaması ABD Başkanı Obama’nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Allen, ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde özerk bir Kürt oluşumun kurulmasını desteklemediğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın terör örgütü DAEŞ’e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli general John Allen,  "Kuzey Suriye’de ayrı bir devlet oluşumunu desteklemiyoruz, Kürtlerin de desteklediğini düşünmüyoruz" dedi.
 
Allen, düşünce kurulu Amerikan İlerleme Merkezi’nde katıldığı panelde, örgütü zayıflatmaya ve nihayetinde yok etmeye yönelik çabalarını anlattı. Allen, bir soru üzerine, ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde özerk bir Kürt oluşumun kurulması fikrine sıcak bakmadığını kaydetti.
 
“Kuzey Suriye’de ayrı bir devlet oluşumunu biz desteklemiyoruz, Kürtlerin de desteklediğini düşünmüyoruz” diyen Allen, DAEŞ ile mücadelede yer alan bir ortağın işgalci güç olamayacağının önemli olduğunu ifade etti.
 
İran ile nükleer müzakerelerde sağlanan anlaşmaya da değinen Allen, söz konusu anlaşmanın, ABD’nin bazı müttefiklerinin DAEŞ ile mücadeledeki cesaretini kırabileceğine işaret etti.
 
Allan, “Koalisyonda yer alan birçok üye ülke için İran, kendi ulusal güvenliklerine başlıca tehdit kaynağı ve böyle olmaya devam edecektir. Bugün sabah yapılan (anlaşma) duyurunun İran’ın davranışlarını temelden değiştirip değiştirmeyeceği konusunda spekülasyon yapmayacağım ancak bu koalisyonda yer alan üye ülkeler için önemli bir soru teşkil ediyor” diye konuştu.

aa


Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs