En Sıcak Konular

Erdoğan'dan koalisyon mesajı

15 Temmuz 2015 08:05 tsi
Erdoğan'dan koalisyon mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcilerine verilen iftarda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcilerine verilen iftarda yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi, millet iradesinin tahkim edilmesi, sivil siyasetin güç kazanması için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, "Gerektiğinde kamuoyuna medya vasıtasıyla düşüncelerinizi ifade ederek, gerektiğinde sahada bire bir mücadele vererek duruşunuzu tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterdiniz. Bu iftihar tablosunda olan herkesi gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de demokrasinin sigortasının sivil toplum kuruluşları olduğunu vurgulayan Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının, aynı zamanda ülkenin farklı renklerinin, çoğulculuğunun, siyasal zenginliğinin de sembolleri olduğunu kaydetti.
 
Eksiklerin bir an önce giderilerek, başarılı çalışmaların sayısı artırılarak, ihmal edilen alanlara eğilerek, geleceğe yoğunlaşılması gerektiğini belirten Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine şöyle seslendi:
 
"Ben sizlerden bir konuya özel hassasiyet göstermenizi bekliyorum. En kutsal değerlerimizi istismar eden, örgüt amaçları uğruna her türlü kirli ilişkiye giren paralel ihanet çetesinin neden olduğu tahribatın sarılması gerekiyor. Himmet diyerek, hizmet diyerek, milletten topladıkları paraları nerelere harcadıklarını hep birlikte gördük. Maalesef iyi niyetle verilen hayır hasenat, Türkiye'nin hasmı lobilere, kumar masalarına, zevk ve şatafat düşkünlüğüne peşkeş çekildi. Körpe zihinler, gencecik dimağlar, geleceğimizin teminatı olan binlerce gencimiz bu örgüt elinde ülke ve millet karşıtı bir konuma sürüklendi. Buna karşı son derece dikkatli, son derece hassas olmak durumundayız.
 
Bu paralel örgütün işlediği cürümlerin, devlette ve vatandaşlarımız arasında sebep olduğu fitnenin izale edilmesi noktasında sizlerin daha fazla çaba sarf etmesini bekliyorum. Öğrenci yetiştiren, yurt açan, yoksulun elinden tutan, tefekkürü ve tezekkürü çoğaltan gayretlere ihtiyacımız var. Sizler ayakta olduğunuz, yükü omuzladığınız müddetçe, inşallah Türkiye'nin istikbali de parlak olacaktır. Ben sizlere güveniyorum, inanıyorum."
 
Koalisyon görüşmeleri
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün itibarıyla başlayan, bugün de devam eden koalisyon görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve hayırlı bir neticeye ulaşmasını temenni ettiğini" bildirerek, şunları söyledi:
 
"Suriye, Irak, Yunanistan, Ukrayna gibi komşularımızdaki durum ortadayken, Meclisteki tüm siyasi parti genel başkanlarının, ülkenin geleceğini düşünerek adım atmaları gerekiyor. Sıkılı yumruklarla musafaha olmaz. Siyaset, özü itibarıyla bir uzlaşma, müşterekler üzerinde mutabakata varabilme sanatıdır. Siyasilerin görevi, taktik manevralarla millet iradesine çalım atmak değil, bilakis sandıkta tecelli eden karara tabi olmak, onu hayata geçirmektir. Bugüne kadar Anayasa'nın bana verdiği görev çerçevesinde nasıl süreci kolaylaştırıcı, ön açıcı görev ifa etmişsem, inşallah bundan sonra da aynı tavrı sürdüreceğim. Tüm siyasi parti genel başkanlarından da aynı hassasiyeti göstermelerini diliyorum."
 
"Ölen her masum, insanlığımızdan da bir parça götürüyor"

İnsan hayatının, hırslara, çıkar hesaplarına kurban edilemeyecek kadar değerli ve aziz olduğunu belirten Erdoğan, "Her gün kimyasal silahlarla bombalarla çocukların katledildiği, yetim ve öksüz bırakıldığı bir dünyanın huzur ve sükun bulması mümkün değildir. Ölen her masum, insanlığımızdan da bir parça götürüyor. Yok edilen her şehirle birlikte kadim medeniyetimizin çok kıymetli bir cüzü, hatırası da ortadan kalkıyor. Artık herkesin elini vicdanına koyup bu vahim tablonun geri döndürülmesi, yaşanan vahşetin son bulması için harekete geçmesi şarttır" dedi.

aa
 

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,824 µs