En Sıcak Konular

Erdoğan yakışıklı mı karizmatik mi?

27 Eylül 2007 09:57 tsi
Ünlü medya patronu Murdoch’un Erdoğan’a "Karizmatik bir lider olduğunuz kadar yakışıklısınız da" sözleri büyük ilgi çekti. Peki bu görüşe kimler katıldı, kimler katılmadı?

ATV ve Sabah’a talip olan ABD’li medya patronu Rupert Murdoch’un Başbakan Erdoğan’a yönelik "Karizmatik bir lider olduğunuz kadar yakışıklısınız da" sözleri büyük ilgi çekti. Murdoch’un sözlerine çeşitli kesimlerden kadınların tepkileri şöyle oldu:

Karizma oy aldırdı

Canan Kalsın (AKP İstanbul Milletvekili) Ben karizmatik bir lider olduğunu düşünüyorum. Karizma liderlik vasıfları içerisinde olmazlardan biridir. Yönetici olduğunuz zaman insanları yönetiyorsunuz ama lider olduğunuz zaman insanlar sizin arkanızdan geliyor. Tayyip Bey’in insanlarla ilişkileri çok doğal. İnsanları da çok doğru algılıyor. Resmi toplantılarda da siyaset arenasında da aynı. Bir çocuğa, bir yaşlıya yaklaşımı samimi, içten. Bir yapmacıklık yok. Özellikle büyük şehirlerde bunun etkisini gördük. Adaylardan çok liderin karizması öne çıkıyor. Büyük şehirlerden büyük oy potansiyelini alan Tayyip Bey’in karizmasıdır.

Keşke öyle olsaydı

Canan Arıtman (CHP İzmir Milletvekili) Murdoch şimdi Türkiye’de birtakım yatırımlar yapmak istiyor. ATV ve Sabah grubuna talip. Dolayısıyla bunları almak için Başbakan’a her türlü iltifatı yağdırır. Genelde bu iltifatları yapmış, ama özelde ne iltifatlar yaptığını merak ediyorum. Ben görüşlerine katılmıyorum. Keşke söylediği gibi bir Başbakanımız olsaydı.

Sesi de çok etkileyici

Sibel Eraslan (Vakit Gazetesi Yazarı) Tek kelimeyle karizmatik ve yakışıklı. Ses tonunu da beğeniyorum. Çok etkileyici bir ses tonu var. Vücut dilinin yanısıra ses tonu da insanlar üzerinde çok etkili. Temiz bir sima, insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakır her zaman. Kadınlar Erdoğan’ı kendilerinden biri olarak gördüklerinden, doğacak çocuklarına onun ismini veriyor. Karizması Allah vergisi. Kendine has, halkın anlayabileceği, kendinden biri görebileceği bir ifade tarzı, kendine has bir üslubu var. Karı-koca birbirlerine çok yakışıyorlar. Gençlik teşkilatlarında çalıştığı dönemlerde de, il başkanı olmadan evvel de, belediye dönemlerinde de iyi bir etki bırakmıştır dinleyecilerin üzerinde. 87’den itibaren izliyorum. O zaman başbakan, belediye başkanı değildi ama o dönemde de çok iyi etki bırakırdı. Tanıdığım en iyi hatiplerden biri.

Emine Hanım’ın sorunu

Renkli Dergisi yazarı Saliha Atmaca: Bir Müslüman kadın olarak böyle bir şey söylemek abes. Böyle bir fikre hiç kapılmadım. Böyle bir kelime kullanamam. Böyle bir yorumda bulunmak gereksiz. Başbakanın görevi ve yaptığı işler beni ilgilendiriyor, bu Emine Erdoğan’ın sorunu. Benim özgürlüklerden yana kesin tavırlarıyla öne çıkan bir başbakan tercihimdir.

Magazinsel yaklaşım

Canan Candemir Çelik (AKP Bursa Milletvekili) Bu çok magazinsel bir yaklaşım. Siyasetle çok ilgili görmüyorum. Ama liderlik çok önemlidir. Genel başkanın liderlik vasfını taşıması çok önemlidir. Bizim genel başkanımızda da bu liderlik vasfı var. Liderlik vasfı olmasa zaten başarılı sonuç elde edilemez.

Bıyıklar yüzü bozuyor

Ruhat Mengi (Vatan Gazetesi Yazarı) Başbakan Tayyip Erdoğan’ı insanların ilk bakışta yakışıklı ve karizmatik bulmalarını anlayabiliyorum. Çünkü ben de kendisiyle üç defa röportaj yaptım ve bir lider karizması var hakikaten. Size doğru geldiğinde uzun boyu, nazik ve centilmen havası ilk bakışta yakışıklı olduğu duygusunu veriyor. Ama bir de şu var. Onu değerlendirirken, başbabakan ve bir lider olarak değil de sıradan bir memur olarak düşünelim. Bakalım aynı şekilde karizmatik ve yakışıklı bulacak mıyız? Onu uzun boyu ve şimdiki havasıyla karizmatik görüyoruz. Şık giyiniyor, gülümsüyor, artık nasıl davranacağını biliyor. Ama dikkatle baktığınızda, yüzündeki bıyıkları bütün fotoğraflarda rahatsız edici. Hiç hoş bir bıyık değil. Bıyığın da güzeli ve çirkini vardır. Çirkin bir bıyık yani. Yüzünü çok bozuyor. Bıyıklarını ve omuzlarını iki yana eğerek, kabadayılar gibi vücudunu kıvırıp sallanarak yürümesini ben itici buluyorum.

Karizması iktidardan

Güler Kazmacı (Posta Gazetesi Yazarı) Karizma insanın fiziğiyle alakalı birşey değil. Maddi ya da manevi ama yalnızca güç sahibi olmak, iktidar, karizmadır ve karizma da cinsel anlamda çekici olmayı yaratır. Kadın sanatçılar da çıkıp ’Tayyip’e hayranım’ diyor. Bu iktidar karizmasından gelen birşey. Tayyip Bey zaten, standart ölçülerde boyuyla posuyla yakışlı. Artı, iktidar gücü var.

Kasımpaşalı havası avantaj

Özlem Albayrak (Yeni Şafak Yazarı) Biraz sert durmasına karşın o sertliğin de katkıda bulunuduğu güvenilir bir tarafı var. Yani Başbakan’ın Kasımpaşalı havası bana göre bir dezavantaj değil, avantaj. Gelmiş geçmiş en karizmatik başbakan.

Yakışıklı değil, hoş

Oya Başar (Sanatçı) Öncelikle şunu söyleyebilirim. Yavaş yavaş daha da düzeldi. Kendinden emin olmaya başladı. Gücü de ona bir hoşluk getirdi. Ülkenin üst noktalarında olan biri, giyim kuşamı da bir takım insanlar tarafından değerlendiriliyor ama benim için yakışıklı değil. Şu anda gücünün yüksek olması onu hoş gösteriyor olabilir.

Murdoch’a katılıyorum

Hülya Koçyiğit (Sanatçı) Ben dünya basın devi Rupert Murdoch’ın sözlerine katılıyorum. Gerçekten Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan çok karizmatik biri. Çok da şık giyiniyor. Zaten bu Türkiye’de çok genel bir kanı.

Hürriyet
 



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,521 µs